www.shazas.com

motherhood | self-growth | wellness

Quick contact info

Lorem ipsum dolor sit amet, the administration of justice, I may hear, finally, be expanded on, say, a certain pro cu neglegentur. Mazim.Unusual or something.

2130 Fulton Street, San Francisco
support@test.com
+(15) 94117-1080

6 Sebab Saya Memilih Vitamin Shaklee

6 Sebab Saya Memilih Vitamin Shaklee

Saya mula kenal dengan Shaklee sejak zaman saya bujang sehinggalah saya mempunya 4 orang cahaya mata. Lebih kurang dah 13 tahun dah. Lama juga bila dikira-kira.

Bermula dengan masalah period pain saya yang teruk yang dialami selama 5 tahun lamanya, pulih selepas dua bulan mengamalkan produk Shaklee sehinggalah sekarang proses membesarkan anak-anak.

Sepanjang melalui prose kehamilan, berpantang, menyusukan anak, pemulihan dari Czer, masalah kulit dan proses menurunkan berat badan selepas melahirkan anak, Alhamdulillah Shaklee ada bersama.

Kenapa saya pilih Shaklee? Selain daripada ‘personal experience’ saya sendiri, Shaklee is back up with Science and Nature. Dalam post ini, saya akan kongsikan kenapa saya memilih vitamin Shaklee sehingga ke hari ini.

 

6 Sebab Kenapa Pilih Supplements Shaklee

 

1. Shaklee Memenganig Trusted Brand Vitamin Suplemen Malaysia

Shaklee ialah pemenang Trusted Brand Awards bagi kategori vitamin dan suplemen untuk tahun 2021 dan 2022 yang dibuat oleh Reader Digest (diundi oleh pengguna).

 

Survey yang dibuat oleh Catalyst yang merupakan badan bebas mempunyai standard mereka untuk menilai tahap kepercayaan sesuatu produk. Anugerah Trusted Brand adalah satu anugerah berprestij yang dibuat pihak ketiga. Maknanya bukan Shaklee yang buat survey.

Sewaktu acara penyampaian anugerah Readers Digest, mereka ada kongsikan cara pemilihan pemenang. Syarikat yang menang perlu mempunyai kriteria seperti memenuhi keperluan pengguna, perlu memberi manfaat, perlu menjadi syarikat yang bertanggungjawab dan menjalankan tanggungjawab sosial.

 

Mereka sangat tekankan kualiti dalam produk yang dikeluarkan.

Dengan anugerah daripada Readers Digest ini menunjukkan bahawa pengguna supplement di Malaysia mempercayai produk Shaklee atas beberapa faktor diantaranya ialah

1. Kredibiliti Syarikat (Lebih 65 tahun di pasaran dunia, lebih 25 tahun di dalam Malaysia)

2. Produk yang dihasilkan selamat digunakan dan berkesan. Ada kelulusan KKM dan sijil Halal yang diiktiraf oleh Jakim.

3. Sistem agen yang bersistematik dan mesra pengguna.

 

 

2. Produk Shaklee Dihasilkan Daripada Bahan-bahan semulajadi

Semua produk shaklee dihasilkan menggunakan bahan-bahan semulajadi dan berkualiti yang dipantau ketat bermula daripada biji benihnya. Sebab tu la produk-produk shaklee terkenal dengan ‘beyond organic’.

 

3. Produk Shaklee Terbukti Semulajadi, Selamat dan Berkesan

Setiap bahan yang ingin digunakan perlu melalui 350 ujian untuk memastikan ianya betul-betul berkualiti, bebas bahan kimia, racun perosak etc.

Tak cukup dengan itu je, Shaklee yang memang sangat komited untuk memastikan produknya betul-betul selamat dan berkesan mengambil ‘extra miles’ dengan menjalankan lebih 100,000 ujian setiap tahun.

 

4. Supplements Shaklee Ada ‘Landmark Study’

Produk Shaklee merupakan satu-satunya supplements di dunia yang ada ‘Landmark Study’ – Ujian yang dijalankan oleh pihak ke 3 untuk menguji keberkesanan supplements shaklee.

Kajian yang diketuai oleh Dr Glady’s Block bersama team saintis University Berkeley, California ke atas 3 golongan iaitu pengguna produk shaklee(yang telah mengambil supplements shaklee selama 20,30,40 tahun), pengguna supplements jenama lain dan golongan yang tidak mengambil apa-apa supplements.

Hasil kajian telah membuktikan pengguna supplements shaklee jauh lebih sihat dan kurang risiko penyakit berbahaya berbanding golongan yang amik supplements jenama lain dan golongan yang tidak mengambil apa-apa supplements langsung.

The Shaklee Dietary Supplement Study (A Landmark Study) – Video

https://www.youtube.com/watch?v=Xv-BY74dPlU&t=4s

 

5. Inovasi Shaklee Dah Lebih 100 tahun

Vita-lize Shaklee iaitu multivitamin tertua di dunia dihasilkan oleh pengasas Shaklee Dr Forest C.Shaklee. Malah perkataan ‘VITAMIN’ tu sendiri pun berasal daripada Vitalize Mineral(nama lama Vita-Lea). Vita-lea merupakan salah satu bukti Dr Forest C.Shaklee yang sangat komited untuk menghasilkan produk yang berkualiti dan ‘Harmoni dengan Alam Sekitar’ sejak tahun 1915 lagi.

Bukan itu sahaja. Kebanyakan produk Shaklee adalah satu-satunya di dunia. Dihasilkan oleh Saintis dan Pakar Perubatan terkenal dunia. Dipatenkan dan hanya boleh didapati di Shaklee.

NUTRIFERON DIHASILKAN OLEH PAKAR IMUNOLOGI DUNIA SELEPAS KAJIAN SELAMA 40 TAHUN

 

6. Produk Shaklee Terbukti Berkesan

Bukan setakat terbukti melalui ujian klinikal dan Landmark Study, supplements shaklee juga diamalkan oleh ramai atlit Olimpic yang telah memenangi pemenang pingat emas dan juga angkasawan NASA.

NASA mengambil produk Shaklee semenjak tahun 2013 lagi sehingga sekarang.

Golongan-golongan ni terkenal dengan ‘tersangat’ sensitif dengan apa je produk yang mereka makan. Tapi dengan vitamin shaklee, mereka bukan sekadar ‘selamat’ malah cemerlang dalam bidang masing-masing.

 

TESTIMONI PENGGUNA SETIA SHAKLEE

MASTER VIJI , MASTER NAVEN DAN ANAK MEREKA PENGGUNA SHAKLEE 25 TAHUN
PENGGUNA SHAKLEE LEBIH 60 TAHUN DI USA

 

Kalau ke Shaklee US pasti boleh jumpa pengguna setia Shaklee yang lebih 50 tahun. Alhamdulillah sebenarnya ramai lagi yang pengamal Shaklee ni. Tak kurang di US dan di Malaysia juga

Semoga asbab perkongsian saya ini, lebih ramai yang dapat manfaat kesihatan dengan Shaklee. Shaklee has improved my health and InshaAllah yours too.

Sebab tu saya masih berkongsi dengan orang sekeliling. Paling penting bila kita nak makan sesuatu itu, biarlah kita memilihnya dengan kualiti, bukan dari produk yang viral atau dari penggunaan artis sebagai duta semata-mata. Sebab apa yang paling penting adalah dari segi keselamatan, kuali dan keberkesanan jangka masa pendek dan juga panjang.

 

So kalau korang nak pilih supplements, pastikan korang pilih Shaklee ye. Kalau nak beli produk shaklee pastikan pilih saya sebagai pengedar shaklee supaya korang dapat bimbingan untuk pilih vitamin shaklee yang sesuai dan terbaik untuk keperluan korang.

 

Call/SMS/WhatsApp: 0122919792

Instagram : @shaza.adt / @keepfitwithshaza

Facebook : Shaza ADT Shaklee Malaysia

 

Leave a Reply