Pengalaman Berpantang Anak ke 4 dengan Set Berpantang Shaklee

Pengalaman Berpantang Anak ke 4 dengan Set Berpantang Shaklee

Kalau orang kata dah bersalin kali ke 4 ni, mesti dah pro dalam pantang. Tapi sebenarnya, setiap anak akan berikan kita pengalaman yang berbeza. Ada sahaja perkara baru yang kita akan belajar. Itulah bila bergelar seorang ibu.

A never ending learning experience.

Bagi Shaza sakit nak melahirkan tu sekejap saja, tapi penjagaan masa berpantang tu lah yang paling kita kena jaga. Sebab tu kita kena berpantang selama 44 hari. Berurut, bertungku, bertangas, etc antara yang kita biasa lakukan sepanjang berpantang. Dalam tempoh itulah badan kita perlukan nutrisi yang secukupnya untuk recover seperti sedia kala.

Time berpantang, memang Shaza pantang betul-betul. Makanan haruslah healthy agar kita mendapat nutrisi yang mencukupi. Sekejap je 44 hari tu sebenarnya. Lebih-lebih lagi bila anak makain bertambah. Sedar-sedar dah nak habis pantang. Lepas berpantang tu, makan lah apa yang nak makan pon. Tapi betullah orang kata, anak pertama memang takkan rasa. Kita langgar pantang pon tak ada effect apa-apa. Bila anak ke empat ni, memang terasa sangat diri ni makin tua.

 

Mengapa Shaza cadangkan Set Berpantang ni?

  1. Sebab ia merangkumi semua keperluan tubuh badan untuk pulih selepas melahirkan baby. Mesti kita nak cepat sembuh kan? Lebih-lebih lagi badan akan rasa lebih bertenaga sampai orang cakap seperti bukan ibu berpantang, muka naik seri dan yang paling best, susu badan insyaAllah meriah. [Produk Cadangan Vitalea & ESP]
  2. Lepas bersalin samaada Pembedahan atau Normal, mesti kita mengalami luka bersalin kan? Untuk memastikan luka bersalin cepat kering dan sembuh, ia mestilah dirawat dari dalam. So, “nutrisi” yang boleh menggalakkan penyembuhan luka agar boleh cepat-cepat kering dan kurangkan bengkak sangat penting. Set ni memang membantu mengelakkan luka bernanah dan bengkak dalam tempoh yang lama. [Produk Cadangan Vitamin C & ESP]
  3. Ketakutan ibu berpantang yang paling utama adalah Sembelit. Mostly ramai sangat yang kena Buasir semasa berpantang. So dengan set ni, insyaAllah sesi pembuangan ibu berpantang akan lebih lancar tanpa rasa sakit di bahagian jahitan. [Produk Cadangan Ostematrix]
  4. Risiko baby blues atau meroyan adalah tinggi semasa berpantang. Apatah lagi kalau berpantang sorang-sorang kan? Ia sangat bahaya buat ibu apatah lagi baby. Sudah tentu ibu tidak mahu perkara kemurungan terjadi kan? So pengambilan set ini dapat berikan nutrisi secukupnya untuk mengelak rasa tertekan dan stress sepanjang berpantang.  [Produk Cadangan B-Complex dan Omega Guard]
  5. Lagi satu yang paling penting, bila berpantang ni memang tak boleh lambat makan. Orang lain memang takkan faham. Kita yang berpantang ni je yang tahu perasaan menggigil kelaparan tu macam mana. Shaza selalu ambil “makanan segera” ni untuk elakkan kelaparan. “Makanan Segera” ni penuh nutrisi, mengenyangkan serta membekalkan tenaga berpanjangan dan memeriahkan susu ibu. [Produk Cadangan ESP, bancuh-bancuh kenyang gittew]

Pengalaman Bersalin Cser dan Normal

 

Shaza pernah alami both experience bersalinkan secara caesar dan normal. Anak pertama Shaza Ceaser. Alhamdulillah anak yang seterusnya dapat merasa vaginal birth. Kedua-dua berikan pengalaman yang berbeza. Sakit dua-dua pon tak sama. Cukuplah dah pernah mengalami bersalin secara ceaser sekali. Alhamdulillah anak yang lain dapat melahirkan secara normal.

Shaza amalkan pengambilan Set Bersalin Shaklee ni sejak anak pertama lagi.  Alhamdulillah, luka bersalin ceaser pulih dengan cepat, jahitan cantik tak menggelembung, tak sakit di bahagian jahitan, susu banyak, badan bertenaga dan baby tidur lena bila cukup susu. Syukur sangat masa tu dah kenal Shaklee. Bila bersalin secara normal pula, makin ramai anak, makin sakit rasa rengat tu.

Alhamdulillah Set Berpantang Shaklee membantu dalam penyusuan Shaza. Rezeki dapat berikan susubadan kepada semua anak Shaza 

Set Bersalin Shaklee Premium

Di sini Shaza share dengan lebih detail lagi fungsi setiap produk dalam set ni.

1.Vitalea Iron Formula

Vitalea sangat penting untuk ibu berpantang. Ia merupakan multivitamin yang lengkap agar ibu berpantang mendapat nutrisi yang secukupnya.

Ia membekalkan 23 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh tapi sukar didapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan.

Ianya disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan untuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa bersalin serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya.

2. BComplex 

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.

Vitamin B Complex berfungsi

  • melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangankepada seluruh sistem badan
  • Mengelakkan stress dan meroyan dikalangan ibu berpantang
  • Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah
  • Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan
  • Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin hasilnya kulit makin lembut dan cerah

Pengambilan B COmplex secara konsisten boleh mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks

3. Alfalfa Complex

Alfalfa kaya dengan nutrien dan mineral untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan ibu-ibu yang menyusukan anak.

Alfalfa Shaklee merupakan tumbuhan yang mengandungi terlalu banyak manfaat kesihatan. Kaya dengan serat, protein, amino asid, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. Memerangkap lemak yang telai dicairkan oleh Lecithin dan akan membawa keluar dari badan. Juga merupakan galactagogue iaitu herba membanyakkan penghasilan susu ibu.

Personally bagi Shaza, Alfalfa ni membantu dalam pengecutan rahim kita. Rahim cepat kecut terutama bila sakit rengat. Selain itu, ia membantu untuk kurangkan angin dalam badan, elakka rasa pening kepala semasa berpantang. Alfalfa ni merupakan favourite supplement Shaza masa berpantang.

4. ESP Soy Isolate Protein Powder

Makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protin. Protin soya membantu pekatkan susu, baby kenyang lebih lama dan badan rasa bertenaga. Bila time pantang muka pon berseri dan tak pucat.

ESP bantu kita rasa kenyang dengan lebih lama kerana mengandungi GI (Glisemik Indeks) yang rendah. Sesuai untuk menurunkan berat badan dan tahap kolestrol dalam darah.

5. Vitamin C

Vitamin C tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita. Jadi, kita perlu mengambilnya dari pemakanan kita sehari. Tahap keperluan vitamin c adalah berbeza bagi setiap individu. Pengambilan vitamin C yang disyorkan adalah sebanyak 1,000mg iaitu 2 biji Vitamin C Shaklee.

Pentingnya Vitamin C ini adalah kerana ia mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuh luka.

  • Membaik pulih sel dan tisu yang rosak
  • Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan, faedah ini akan turut mengalir dalam susu badan dan bayi juga akan mendapat manfaatnya.
  • Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit
  • Mengandungi BioFlavanoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut
  • Tahukan anda sebiji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren.

6. Omega Guard

Omega Guard membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting Omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga pertingkat

Omega Guard bagi Shaza sangat penting bagi ibu yang dalam pantang. Ianya bukan sahaja membantu stabilkan emosi ibu, tapi juga bagus untuk kesihatan jantung dan  mata bayi. Selain daripada itu, Omega Guard juga stabilkan emosi ibu, elakkan masalah depresi dan meroyan ketika berpatang.

7. Ostematrix

Ostematrix diforumlasi dengan kalsium, vitamin D, magnesium dan empat nutrien pembina-tulang untuk membantu menjaga tulang dan gigi yang kuat dan sihat.

Ostematrix merupakan supplemen kalsium yang penting untuk ibu yang baru lepas bersalin.

  • Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi mengelakkan masalah sembelit
  • Melegakan segala kekejangan otot, sakit pinggang dan cramp akibat posisi menyusu terlalu lama dikalangan ibu berpantang
  • Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila waktu pagi. Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi, mengelakkan kejadian gigi rosak serta kerapuhan gigi.
  • Perlu diketahui bahawa kalsium adalah komponen yang penting dalam penghasilan susu ibu

 

Coping with the demand of the newborn while our body is recovering, it can gives pressure to the mom. During this crucial time,  is important for the new mom have enough nutrition to build back her body after delivery – Shaza

 

**********

Sekian sahaja perkongsian daripada Shaza, diharapkan dengan perkongsian ini, ianya dapat membantu anda untuk memilih produk yang terbaik untuk anda dan bayi anda

Nak dapatkan SET BERSALIN PREMIUM SHAKLEE dengan HARGA DISKAUN AHLI?

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Klik sini : DAFTAR AHLI!

ATAU

Klik sini : PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG

 

Pengalaman Bersalin Anak ke 4 di Hospital Andorra

Pengalaman Bersalin Anak ke 4 di Hospital Andorra

Assalamualaikum wbt.

Post yang sangat overdue. Surayyah pon dah nak masuk satu tahun bulan depan. Selalu memang tak ada je masa nak update blog. Asalkan Shaza guna laptop, ada je yang join sekali. Sejak PKP ni, boleh lah selit-selit masa sikit untuk update blog.

Ok, harapnya ingat lagi lah pengalaman bersalin. Sebab best sangat. The best birthing experience ever. Gituu

8/5/2019

Masa ni dah mula rasa sakit contraction. Panik kejap sebab barang belum packing pon lagi. Husband pula masa tu tengah nightstop di Kota Kinabalu. Text husband dah start rasa sakit. Husband panik sebab nak balik lagi 3 hari. Sepatutnya due date lagi seminggu dari tarikh ni. Mungkin dah anak ke-4 ni, mood packing tu belum datang. Memang dah start packing sikit-sikit cuma tinggal nak masuk dalam beg sahaja. Sebenarnya tak perlu bawa banyak sangat ke hospital, sebab Andorra dah sediakan basically everything. Ok, Shaza akan share dalam next post barang apa yang perlu dibawa/tak perlu dalam hospital bag.

9/5/2019

Husband decide untuk balik pagi tu juga. Terkejut kita. Text husband beritahu pagi ni dah tak sakit, mungkin brixton hicks saja. First time experience, anak ke-4 baru rasa brixton hicks tu macam mana. Sampai je husband dekat rumah, terus lah kita ke hospital. So happen memang hari ni hari check up. So we decide to go for labour that day sebab bukaan dah 2cm.

Husband did all the check in procedure. Kita duduk je lah dekat atas tunggu nurse datang untuk tolakkan kita ke wad. Ramai juga yang nak bersalin hari tu. Sorang-sorang kena tolak. Alahai berdebarnya. Debar sebab teringatkan sakit contraction,sakit nak push baby. Ngilu rasa.

Alhamdulillah kami pilih bilik single room. Ingatkan tak dapat single room sebab memang ramai hari tu. Alhamdulillah rezeki anak ke 4. Dapat juga bilik single. Cantik, selesa dan bersih. Ada juga disediakan folding bed untuk suami.

Sian husband, bersahur dan berbuka dalam hospital sama-sama. Isteri nya ni dah tak puasa. Dr dah tak bagi puasa dah walaupun rasa macam boleh je teruskan puasa. Takpelah, kita ganti puasa slow-slow. Kita pon temanlah berbuka sama-sama. Time ni lah dapat spent time berdua tanpa ganguan budak kecik 3 ketul tu walaupun rindu sangat dekat 3-3 tu.

Husband : “Dah rasa sakit belum?”

Me : “Belum sayang” 🙂

10/5/2019

3:30 am : Dah mula rasa sakit. “This is it” thought myself. Bangun perlahan-lahan pergi ke toilet dulu untuk mandi, besihkan diri. Memang layan mandi air panas lama-lama. Ada juga disediakan tempat duduk dalam toilet. Sambil mandi, sambil layan contraction sorang-sorang. Lepas mandi, Shaza sempat buat solat taubat, solat hajat. Masa ni memang dah rasa dah sakit contaction tu. Tapi 10 minit sekali.

Alas perut dengan ESP dan ambil supplement yang lain untuk berikan tenaga untuk push baby nanti.

5 am : Baru kejutkan husband. “Yang, I nak bersalin dah ni. Boleh call nurse”. Melompatlah si suami. Hehe.

6 am : Nurse tolak ke labour room. Ada nurse datang untuk bacakan doa juga dan ada nurse yang check laluan berapa cm. Masa ni baru 6 cm. Dah tak ingat apa dah sebab tengah layan contraction. The thing bila anak ke 4 ni, I’m amazed with my breathing technique. Fokus pada delivery yang senang, cepat dan membahagiakan. That’s all in my mind. Masa ni sorang-sorang je. Sebab husband nak solat Subuh dahulu.

7 am : Dr Khamsiah datang ke labour room

7.30 am : My baby is born.

Paling cepat dan paling mudah among all my children. Alhamdulillah. Birthing without induce made so much different.

Still can’t believe I am a mother of four now.

Baby girl weigh 3.45 kg

 

KENAPA ANDORRA MENJADI PILIHAN?

Selepas dah experienced sendiri servis dari Andorra Hospital, ini antara point kenapa Shaza rasa Andorra menjadi pilihan Shaza. Kalau untuk future baby (ehh, ada lagi ke) InshaAllah Shaza akan ke Andorra juga

Service – Shaza bersyukur dapat nurse dan doktor yang sangat lembut dan baik. Dari masuk hospital sampai deliver sampai check out hospital dilayan dengan baik.

One with the doctor herself.

Delivery – Shaza bersyukur Dr beri peluang untuk Shaza try deliver secara natural tanpa perlu induce. First time rasa dan memang sangat berbeza pengalaman bersalin kali ni.

Food – is the best part! haha. Food semua disediakan oleh Chef Zubir. So boleh pilih dalam menu nak apa untuk sarapan, makanan tengah hari, makanan malam. Kalau suami nak pon boleh order Ala-Carte. Memang memudahkan.

Semua benda nak try. Pagi tu Shaza ambil overnight oat. Sedap sangat

Mak Yam (midwife yang expert bahagian penyusuan) akan datang dan ajar cara nak susukan anak dengan betul. Walaupun dah kali ke 4 menyusukan anak, ada juga tips-tips baru yang Shaza dapat dari Mak Yam. Mak Yam ni lah yang bacakan doa untuk kita masa dalam labour room (baru teringat)

Kita juga dapat personal masseuse yang akan mandikan kita dan urutkan satu badan. Memang sedap rasa badan bila ada orang urutkan badan lepas berpantang ni.Memang terasa ringan badan lepas tu.

Baju gown pink ni akan diberikan sepanjang kita duduk di hospital. That’s why I cakap tak perlu bawak banyak barang. Sebab baju ibu, baju baby semua dah disediakan. Hanya bawa baju untuk balik ke rumah sahaja.

An hour after deliver. Sedapnya bau baby

Tak lupa juga doorgift daripada pihak Andorra. Terima kasih Andorra sebab bagi free gift. Banyak betul dia bagi macam beg baby, bedung, stokin, thermos, notebook, baby wash, hygiene wash, sample diapers, ehh macam-macam lagi lah.

All in, memang Shaza sangat puas hati dengan servis dan pengalaman bersalin di Hospital Andorra. Berapa total cost serious Shaza lupa. Tapi husband kata aroung RM 5k++.For me apa yang kita bayar sangat worth dengan apa yang diberi. Pengalaman bersalin yang menyeronokkan.

Welcome home Safiyyah Shahir!

Bagi yang tengah survey nak bersalin dekat mana, Shaza recommend untuk pilih hospital Andorra. Tak salah kalau kita pilih tempat yang terbaik. Kalau ada budget lebih Shaza suggest pilih single room sebab husband boleh teman sekali. Tak pun boleh pilih VIP room, bilik besar siap ada sofa dengan peti sejuk. Satu family dah datang melawat nak berkampung pun rasa selesa hehe.

For me this is one of the best decisions I’ve made to choose Andorra. And I’m sure you will too! 😉

*****

Anyone yang nak jana income dengan shaklee or nak cari supplement shaklee untuk kesihatan boleh je terus hubungi saya ok.
Till then,
Thank You for reading ye korang!
Love,
❤ Shaza
Founder of ADT
012-2919792 | Fb:Shaza Sulaiman

 

#DUDUKDIRUMAH

#DUDUKDIRUMAH

Bila kita tiada pilihan untuk keluar, jujurnya memang struggle. Struggle bila nak beli barang-barang untuk keperluan harian. How do people stock up their stocks? Paling lama barang boleh tahan bila beli adalah 5 hari, kemudian kena keluar semula untuk beli barang walapun makanan sudah dicatu.

I have to be honest. Walaupun sudah bekerja dari rumah selama 5 tahun, I do feel that this time memang restricted sangat movement kita. Walaupun bekerja dari rumah, kita masih dapat keluar rumah, hantar anak ke sekolah, pergi mall untuk beriadah, beli barang-barang rumah tanpa ada sebarang restriction. Nikmat yang sangat dirindui.

Tapi sekarang disebabkan keselamatan kita dan keselamatan orang lain juga, akurlah kepada arahan kerajaan. Duduklah di rumah. I do feel scared whenever I was out and I have never been this cautious- wearing gloves, mask and sanatize my hand all the time, in my whole life.

But I am grateful.

Bersyukur masih ada makanan untuk dijamukan kepada keluarga, Alhamdulillah suami masih bekerja, dapat duduk dirumah dengan selesa, masih dapat bekerja dari rumah, masih terima order Shaklee dari customer. Selalu bayangkan bagaimana lah mereka yang kurang berkemampuan dari kita. Ada anak-anak yang ramai. Lapar mereka, nak makan apa? Rumah mereka yang sempit, nak main bagaimana.

Nangis.

Kali ini memang rindu abah dengan ibu lebih lagi. Call tanya update, facetime, hantar video anak-anak. Kadang call semata nak tanya masak apa hari ni. Serious rindu.

Doakan semuanya akan kembali kepada sediakala.

Sepanjang duduk dirumah sepanjang PKP (I’ve lost count on the days). I have decided I needed to do something productive for myself. A habit that I want to gain since forever. Disebabkan PKP kena extend lagi sehingga 28 April, it’s time to develop this new habit.

So here’s 5 things I want to focus on doing. 

1.Bangun pada masa yang sama setiap hari

Susah sebenarnya bila kita nak kekalkan momentum ni. Lebih-lebih lagi bila kita ada banyak masa macam sekarang. Tapi bila bangun awal ni banyak sebenarnya benda yang kita boleh lakukan dalam keadaan yang tenang, sebelum anak-anak bangun.Sangat produktif. Especially time hanya kita berseorang. Tanpa riuh anak-anak. I found myself more productive during this hour.

2. Indoor exercise setiap hari

Kalau ada 1 perkara yang Shaza nak perbaiki dalam fitness Shaza – it is my flexibility. Masuk hari ni dah seminggu Shaza consistent amalkan yoga setiap pagi dan Tabata pada waktu petang. All I could say, I never knew that Yoga could give you so much peace and calmness. My back pain is reducing as well. 

3. Makan Supplement setiap hari


Kadang bila badan terlalu penat, kita mula lah skip ambil supplement pada waktu malam. Sepanjang RMO ni, Shaza nak konsisten dalam pengambilan supplemen setiap pagi dan malam. Shaza perasan, sejak consume Res-V setiap malam, memang terasa sangat perbezaannya terutama pada kulit Shaza. Selain daripada itu, sangat penting
 untuk kita tingkatkan immune system diri sendiri dan keluarga kita.

Ini merupakan supplement asas untuk tingkatkan immunity diri kita dan keluarga.

4. Amalkan penggunaan skincare setiap malam

Shaza selalu skip skincare pada waktu malam. Selalu bila terlalu penat, memang saya akan skip je skincare. Ruginya rasa. So Shaza nak konsisten apply Youth Radiance C&E ni setiap malam. Korang tawu tak, C&E Shaklee ni mengandungi 20% kepekataan C dan E. Sangat sesuai untuk mereka yang ingin mengurangkan kedutan garis-garis halus, pigmentasi dan parut jerawat.

Fullset Shaklee Youth

5. Read quran and book everyday. 

Reading quran everyday is not that hard actually. Especially when you have nothing to rush about. But to read the translation and really understand the meaning of the quran, that is the challenging part which is why I have been delaying the effort. So this time, I want to do that. Doing it when the kids are asleep so I have the time to really understand and ponder upon its meaning. 

 Let’s hope this habit will become a routine even after this RMO. So do share what are the 5 things that you are focusing this remaining days of RMO?

 

*****

Anyone yang nak jana income dengan shaklee or nak cari supplement shaklee untuk kesihatan boleh je terus hubungi saya ok.
Till then,
Thank You for reading ye korang!
Love,
❤ Shaza
Founder of ADT
012-2919792 | Fb:Shaza Sulaiman
NUTRIFERON – IMMUNE BOOSTER SEMULAJADI

NUTRIFERON – IMMUNE BOOSTER SEMULAJADI

Dulu, asalkan sakit sahaja, Shaza mesti akan ambil panadol. Tapi sejak dah kenal Shaklee, Shaza dah tak lagi ambil panadol.  Panadol mempunyai side effect kepada tubuh kita. Kenapa pilih panadol sedangkan kita mempunyai alternatif lain,kan? Shaza dah lama tinggalkan panadol dan dah tak ingat bila last sekali ambil panadol.

Nutriferon ni memang favourite Shaza sekeluarga. Terutama anak-anak. Mereka makan Nutriferon ni macam makan gula-gula sedapnya. Tapi tak manis macam gula pun. Sebabkan rasanya labu dan mereka suka makan labu, memang tak cukup satu sachet seorang. Bila mereka demam atau selsema, Shaza akan berikan Nutriferon dahulu. Alhamdulillah cepat recover.

Korang tahu tak Shaklee mempunyai produk yang membantu kita tingkatkan sistem imun kita secara semulajadi iaitu NUTRIFERON.

APA ITU INTERFERON?

Interferon ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954 selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan. Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia.

Beliau telah berjaya menghasilkan Nutriferon yang merupakan gabungan 4 tumbuhan yang sangat hebat : iaitu biji labu, bunga Safllower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago. Bahan-bahan ini mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit

Manfaat Utama

  • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag
  • Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada rawatan kemoterapi
  • Melindungi dari Influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikorb, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • Mengurangkan Stress dan Kelesuan – Megurangkan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan Penuaan – Formula unik Nutriferon merangsang pengelurana makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi sihat.
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatits B&C – Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatits B&C
  • Membantu meredakan simptom Menopaus – Hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik
  • Mempertingkatkan PMS- Terbukti secara klinikal mengurangkan sistem yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang ,sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing

4 Ekstrak Tumbuhan

  • Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata) yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
  • Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
  • Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

*****

Anyone yang nak jana income dengan shaklee or nak cari supplement shaklee untuk kesihatan boleh je terus hubungi saya ok.
Till then,
Thank You for reading ye korang!
Love,
❤ Shaza
Founder of ADT
012-2919792 | Fb:Shaza Sulaiman

 

Turun 5kg Lepas Detox – Kenapa Detox Penting.

Turun 5kg Lepas Detox – Kenapa Detox Penting.

Kenapa Perlu Detox?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitan, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin.

Membersihkan tubuh badan anda daripada toksin dan memenuhi kekosongan itu dengan nutrien yang teratur akan membuatkan minda anda inginkan makanan yang lebih berkhasiat

8 Manfaat Detox

  1. Menurunkan Berat Badan
  2. Melegakan Rasa Kembung dan Masalah Sembelit (kolon lebih sihat)
  3. Meningkatkan Tenaga
  4. Mengawal Nafsu MAkan
  5. Kulit Lebih Cantik
  6. Mengurangkan Tekanan
  7. Menguatkan Sistem Imunisasi
  8. Tidur Lebih Kama

Simptom Toxic Berlebihan Dalam Badan

  • Sering keletihan, berasa lesu dan tidak bertenaga
  • Daya tumpuan dan daya ingatan  yang lemah
  • Emosi yang bercelaru, kemurungan
  • Tidur tidak berkualiti, insomnia
  • Sembelit atau cirit-birit yang kerap
  • Masalah kulit ; jerawat, ekzema, psoriasis
  • Kulit yang kusam dan tidak bermaya
  • Rasa gatal dan alahan
  • Radang pada kulit
  • Kuku dan rambut yang rapuh
  • Badan dan nafas berbau
  • Sakit kepala yang kerap dan berulang
  • Sakit leher, bahu, sendi dan otot
  • Peredaran darah yang lemah

Apa beza Set Detox Shaklee berbanding brand lain?

Shaklee Detox Set menggunakan gabungan herba-herba dan nutrien semula jadi yang lain bagi menyokong proses detoksifikasi semula jadi anda.

Shaklee mensyorkan 5 produk dalam set in yang dapat membantu anda untuk permulaan yang lebih segar.

 

Alfalfa Complex

Raja segala nutrisi, Alfalfa mempunyai akar sepanjang 6 meter yang masuk ke dalam tanah bagi mencari nutrien dan mineral, manakala daunnya pula membantu mengumpul sejumlah besar klorofil melalui proses fotosintesis. Ia juga mempunyai rangkain nutrien yang sangat luas, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavanoids, mineral serta vitamin

Peppermint Ginger Plus

Membekalkan herba semula jadi seperti pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu melegakan serta meredakan sistem penghadaman anda.

DTX Complex

Formulasi unik hasil ekstrak benih milk thistle, cendawan reishi, skizandra cinensis, dandelion, kekunyit, dan articok, DTX Complex adalah tonik yang direka khas bagi memberi sokongan nutrisi untuk hati berfungsi secara sihat dengan cara melindungi serta memastikan kebolehan tubuh manusia berfungsi seperti noraml dalam mengekalkan hati yang sihat

Herb-Lax

Campuran proprietari yang dipertingkatkan dan ditambah lagi dengan daun sena, di mana secara tradisinya ia digunakan sebagai laksatif semulajadi, Herb-Lax berkebolehan membantu ketidakaturan yang berlaku pada tempoh tertentu. Ia menggalakkan pergerakan usus untuk memperbaiki proses pembuangan semulajadi tubuh

Vivix

Ramuan lazat yang kaya dengan polifenol, iaitu sejenis phytokimia berasaskan dari tumbuhan yang membantu menjaga kepentingan sel anda. Vivix dihasilkan dari campuran botanic Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu. Campuran proprietari kami adalah berasaskan anggur muscadine menggunakan proses ekstrak yang berpaten.

*****

Nak dapatkan SET DETOX dengan HARGA DISKAUN AHLI?

Terus whatsapp di : 0122919792

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

Open chat
1
Nak harga ahli ?
Hello 👋
Berminat nak dapatkan harga ahli?
Powered by