Turun 5kg Lepas Detox – Kenapa Detox Penting.

Turun 5kg Lepas Detox – Kenapa Detox Penting.

Kenapa Perlu Detox?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitan, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin.

Membersihkan tubuh badan anda daripada toksin dan memenuhi kekosongan itu dengan nutrien yang teratur akan membuatkan minda anda inginkan makanan yang lebih berkhasiat

8 Manfaat Detox

  1. Menurunkan Berat Badan
  2. Melegakan Rasa Kembung dan Masalah Sembelit (kolon lebih sihat)
  3. Meningkatkan Tenaga
  4. Mengawal Nafsu MAkan
  5. Kulit Lebih Cantik
  6. Mengurangkan Tekanan
  7. Menguatkan Sistem Imunisasi
  8. Tidur Lebih Kama

Simptom Toxic Berlebihan Dalam Badan

  • Sering keletihan, berasa lesu dan tidak bertenaga
  • Daya tumpuan dan daya ingatan  yang lemah
  • Emosi yang bercelaru, kemurungan
  • Tidur tidak berkualiti, insomnia
  • Sembelit atau cirit-birit yang kerap
  • Masalah kulit ; jerawat, ekzema, psoriasis
  • Kulit yang kusam dan tidak bermaya
  • Rasa gatal dan alahan
  • Radang pada kulit
  • Kuku dan rambut yang rapuh
  • Badan dan nafas berbau
  • Sakit kepala yang kerap dan berulang
  • Sakit leher, bahu, sendi dan otot
  • Peredaran darah yang lemah

Apa beza Set Detox Shaklee berbanding brand lain?

Shaklee Detox Set menggunakan gabungan herba-herba dan nutrien semula jadi yang lain bagi menyokong proses detoksifikasi semula jadi anda.

Shaklee mensyorkan 5 produk dalam set in yang dapat membantu anda untuk permulaan yang lebih segar.

 

Alfalfa Complex

Raja segala nutrisi, Alfalfa mempunyai akar sepanjang 6 meter yang masuk ke dalam tanah bagi mencari nutrien dan mineral, manakala daunnya pula membantu mengumpul sejumlah besar klorofil melalui proses fotosintesis. Ia juga mempunyai rangkain nutrien yang sangat luas, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavanoids, mineral serta vitamin

Peppermint Ginger Plus

Membekalkan herba semula jadi seperti pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu melegakan serta meredakan sistem penghadaman anda.

DTX Complex

Formulasi unik hasil ekstrak benih milk thistle, cendawan reishi, skizandra cinensis, dandelion, kekunyit, dan articok, DTX Complex adalah tonik yang direka khas bagi memberi sokongan nutrisi untuk hati berfungsi secara sihat dengan cara melindungi serta memastikan kebolehan tubuh manusia berfungsi seperti noraml dalam mengekalkan hati yang sihat

Herb-Lax

Campuran proprietari yang dipertingkatkan dan ditambah lagi dengan daun sena, di mana secara tradisinya ia digunakan sebagai laksatif semulajadi, Herb-Lax berkebolehan membantu ketidakaturan yang berlaku pada tempoh tertentu. Ia menggalakkan pergerakan usus untuk memperbaiki proses pembuangan semulajadi tubuh

Vivix

Ramuan lazat yang kaya dengan polifenol, iaitu sejenis phytokimia berasaskan dari tumbuhan yang membantu menjaga kepentingan sel anda. Vivix dihasilkan dari campuran botanic Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu. Campuran proprietari kami adalah berasaskan anggur muscadine menggunakan proses ekstrak yang berpaten.

*****

Nak dapatkan SET DETOX dengan HARGA DISKAUN AHLI?

Terus whatsapp di : 0122919792

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

Suatu Ketika Saya Pernah Putus Asa

Suatu Ketika Saya Pernah Putus Asa

8 tahun yang lepas, Shaza pernah mengalami masalah senggugut yang sangat teruk. Setiap kali hujung bulan, mesti hati ni berdebar-debar. Bila tanda-tanda seperti sakit belakang, cramp, pening-pening dan rasa sengal-sengal badan tu dah mula rasa, Shaza dah tahu dah lagi sehari dua ni mesti period datang.

Selalunya 2 hari yang pertama adalah paling teruk. Memang tak boleh nak gerak mana. Baring je satu hari. Kalau dulu masa time Foundation sampai dah habis Degree, asalkan period je Shaza akan MC. Lama, kan menderita dengan masalah senggugut ni. Ngeri bila teringat balik. Itu belum kes pengsan tengah-tengah mall sebab tiba-tiba pitam. Tak kelakar juga pitam tengah-tengah mall sorang-sorang.

Pernah sekali sebab rasa pelik sangat dengan warna darah, Shaza pergi berjumpa dengan Dr Sakit Puan di Kedah. Dr hanya berikan ubat tahan sakit. Memang lega lah setiap kali ambil. Macam tu lah routine Shaza. Bila sakit, jumpa Dr, doktor akan berikan pain killer.

Tapi, sampai bila nak ambil pain killer?

Sampai bila nak rasa sakit period setiap bulan? 

Sampai bila nak tahan dengan sakit ni?

Abah dan Ibu pon buntu nak buat macam mana. Shaza mula exercise dan jaga makan. Mungkin kekurangan dua ni yang buatkan kesihatan Shaza makin merosot. Sampailah satu hari, Shaza diperkenalkan dengan Shaklee.

Shaza consume 3 produk ni dulu.

GLA Complex, B Complex dan Ostematrix

3 supplement ni membantu untuk kurangkan cramp, GLA Complex bantu untuk stabilkan hormon dan B Complex bantu untuk elakkan pening

Bulan pertama nak datang period, walaupun sakit tu terasa, tapi tak seteruk sebelum ni. Masuk bulan ke dua dan seterusnya, Alhamdulillah tiada lagi period pain yang sakit sampai terguling-guling tu. Cuma rasa cramp dan angin badan je bila period.

Tapi bila Shaza mula makan Vivix, it changes everything. Kalau dulu rambut selalu gugur, kulit kering, kuku pecah asbab pengambilan pain killer tapi lepas consume Vivix, Alhamdulillah bukan sahaja sakit period pain tu hilang, simptom-simptom lain seperti mood swing dah tiada lagi. Kulit makin cantik dan tiada lagi masalah rambut gugur.

Syukur sangat.

Bila dah rasa sihat, baru lah kita hargai sangat kesihatan kita ni. Ianya memang jauh bermakna dari segala-galanya. Maka niat saya ingin berkongsi kebaikan Vivix dan supplement Shaklee kepada lebih rapai orang. Biar semua boleh rasakan kesihatan yang Allah anugerahkan untuk kita.

Sebenarnya ramai yang mengalami masalah period pain ni cuma tak tahu cara selamat dan effective untuk masalah mereka.

Ianya memang mengubah mentaliti saya yang hanya nampak ubat-ubatan sahaja sebagai cara merawat. Kini saya yakin semua penyakit ada penyembuhnya.

Supplements adalah cara kita MENGHALANG PENYAKIT DAN MENYEMBUHKAN TUBUH KITA dengan memberikan vitamin dan mineral yang badan kita perlu untuk berfungsi dengan lebih baik.

Cegah dari awal lebih baik dari berpenyakit dan mula megamalkan ubat-ubatan.

I’ve learned my lesson well.

 

Alfalfa Complex – Raja Segala Tumbuhan

Alfalfa Complex – Raja Segala Tumbuhan

Alfalfa Complex merupakan Formula shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di california yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

 

Manfaat Utama

 

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2,500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu

  • Mencuci hati, darah dan usus – Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot
  • Melawan Alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membantu membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah/ merawat artritis – Melegakan sakit artritis dan kesakitan

 

Rekomendasi

 

Untuk kesihatan berpanjangan – 2 kali sehari – 5 biji setiap pengambilan

Larutkan 10 biji Alfalfa di dalam air, campurkan  3 biji Shaklee Peppermint ginger dan jus buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak. Ia baik untuk sistem usus dan perut. Sesuai untuk diminum pada bila-bila masa.

Retail Price (330 biji) = RM 57.50

Retail Price (700 biji) = RM 102.50

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

 

B Complex – Vitamin B yang Lengkap

B Complex – Vitamin B yang Lengkap

 

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang emula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-kompleks setiap hari

 

Manfaat Utama

 

  • Menukar makanan kepada tenaga – Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan
  • Melawan tekanan – Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • Membantu tumbesaran Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur – Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • Baik untuk mata – Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kuali penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
  • Mencegah anemia – Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut
  • Meredakan senggugut – Baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perleche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi – meredakan alahan

 

Bagaimana Memilih B-Kompleks yang baik?

 

  1. Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  2. Harus mengandungi 100% RDA untuk folik asid dan biotin
  3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1,B2, B3, dan B12 tidak terlalu besar
  4. Elakkan pengambilan B-kompleks yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)

 

Mengapa Urin Menjadi Kekuningan Selepas Mengambil Shaklee B-Complex? Ini merupakan situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut-air dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke masa.

 

Nota : B-Complex merangsang metaboisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu pengambilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat digalakkan

 

Retail Price (330 biji) = RM RM 58.75

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

Caratomax – Sumber Vitamin A Terbaik untuk Kesihatan Mata

Caratomax – Sumber Vitamin A Terbaik untuk Kesihatan Mata

Tahukah Anda? Jika pemakanan anda tidak mengandungi banyak tomato, lobak merah, dan sayur-sayuran hijau, anda mungkin tidak mendapat nutrien utama yang diketahui dapat membantu melindungi tubuh.

 

Pengambilan purata karatenoid lutein, likopena dan beta karotena adalah hanya 8mg. CaratoMax membekalkan lebih 13mg (21,500IU) karatenoid berfaedah  ini.

CaratoMax baru ini mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpat laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dll. Ahli Nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihata, kesihatan kulit dan mencegah kanser

 

Keistimewaan Shaklee CarotoMax® membekalkan enam karotenoid penting termasuk astaxantin, alfa dan beta karotena, likopena, lutein dan zeaxantin daripada ekstrak pekat. Membekalkan lebih 13mg karotenoid dalam setiap hidangan. Ia melebihi 1.5x berbanding anggaran purata pengambilan harian.

 

 

Manfaat Utama

  • Lebih Selamat dari Vitamin A – Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu Vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan Vitamin A akan menyebabkan toksiti. WAlaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.
  • Mempertingkatkan Penglihatan – Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seper : nyctalopia) rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam dimata
  • Meredakan Penyakit Kulit – Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawt pustule, scabies, aknes, ulser kulit
  • Melindungi Epithelial – Ia memelihara lapisan luar korena, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bonkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usu
  • Melawan Kanser dan Oksidasi – Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem Imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, teruutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida
  • Menghalang Infeksi – Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.
  • Menggalakkkan Perkembangan Normal dan Sihat – Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga penghasilan sperma

 

Cadangan

Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 kapsul 2 kali sehari (selepas makan)

 

Retail Price : Rm 77.50

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]