• Alfalfa Complex,  DTX Complex,  Set Detox,  SET SHAKLEE,  Vivix

    Turun 5kg Lepas Detox – Kenapa Detox Penting.

    Kenapa Perlu Detox? Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitan, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Membersihkan tubuh badan anda daripada toksin dan memenuhi kekosongan itu dengan nutrien yang teratur akan membuatkan minda anda inginkan makanan yang lebih berkhasiat 8 Manfaat Detox Menurunkan Berat Badan Melegakan Rasa Kembung dan Masalah Sembelit (kolon lebih sihat) Meningkatkan Tenaga Mengawal Nafsu MAkan Kulit Lebih Cantik Mengurangkan Tekanan Menguatkan Sistem Imunisasi Tidur Lebih Kama Simptom Toxic Berlebihan Dalam Badan Sering keletihan, berasa lesu dan tidak bertenaga Daya tumpuan dan daya ingatan¬† yang lemah Emosi yang bercelaru, kemurungan Tidur tidak…

  • B Complex,  GLA Complex,  Ostematrix,  Women's Health

    Suatu Ketika Saya Pernah Putus Asa

    8 tahun yang lepas, Shaza pernah mengalami masalah senggugut yang sangat teruk. Setiap kali hujung bulan, mesti hati ni berdebar-debar. Bila tanda-tanda seperti sakit belakang, cramp, pening-pening dan rasa sengal-sengal badan tu dah mula rasa, Shaza dah tahu dah lagi sehari dua ni mesti period datang. Selalunya 2 hari yang pertama adalah paling teruk. Memang tak boleh nak gerak mana. Baring je satu hari. Kalau dulu masa time Foundation sampai dah habis Degree, asalkan period je Shaza akan MC. Lama, kan menderita dengan masalah senggugut ni. Ngeri bila teringat balik. Itu belum kes pengsan tengah-tengah mall sebab tiba-tiba pitam. Tak kelakar juga pitam tengah-tengah mall sorang-sorang. Pernah sekali sebab rasa…

  • Alfalfa Complex

    Alfalfa Complex – Raja Segala Tumbuhan

    Alfalfa Complex merupakan Formula shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di california yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang…

  • B Complex

    B Complex – Vitamin B yang Lengkap

      Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang emula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik. B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk…

  • DTX Complex

    Gabungan Herba yang Berkesan untuk Kesihatan Hati – Dtx Complex

      Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam Shaklee DTX Complex; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan 80% silymarin. Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu) Fungsi Hati 1. Rembesan Hempedu Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perluketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memcahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak; A,D,E,L dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A…

  • ESP Isolate Powder

    Energizing Soy Protein – Sumber protin dari Soya Non-GMO

        Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul. Energizing Soy Protein in diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya…

  • Garlic Complex

    Garlic Complex – Bawang Putih yang Premium

    Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan spearmint). Ianya mengandunngi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya didalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar. Manfaat Utama Mengandungi Spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung Antibiotic yang Selamat dan Semulajadi– Garlic…

  • Lecithin

    Lecitihin – Lebih sekadar pemecah lemak

    Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.   Manfaat Utama Menyerap vitamin yang larut lemak – Membantu tubuh dalam menyerap Vitamin A, D, E, dan K yang larut lemak Melindungi Hati -Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati. Pemecahan lemak dan kolesterol – Lecithin bertindak sebagai “pembersih” salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh. Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang…

  • Mealshake

    Mealshake – Multivitamin untuk Ketahanan Badan Anak Anda

    Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, backteriolysin dan sebagainya. Meal Shakes Shaklee dihasilkan untuk semua golongan Bayi Pelajar Kanak-kanak membesar Ibu mengandung Para atlet Pengamal sayuran (vegetarian) Orang sakit Orang yang sibuk bekerja atau Orang yang selalu mengambil makanan segera Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shakes Shaklee…

  • Ostematrix,  Produk

    Ostematrix – Supplement untuk Kesihatan Tulang Anda

    Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi 7 nutrien penting :¬†kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu di ambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan Anda Memerlukan Lebih Daripada Kalsium untuk Tulang Yang Kuat Kalsium – Bahan asas untuk membina tulang Magnesium – Membantu menghantar kalsium kepada tulang Boron – Membantu metabolisme tulang Vitamin D – Merangsang penyerapan kalsium Kuprum, Zink and Mangan – Mengaktifkan enzim yang membantu…