Suatu Ketika Saya Pernah Putus Asa

Suatu Ketika Saya Pernah Putus Asa

8 tahun yang lepas, Shaza pernah mengalami masalah senggugut yang sangat teruk. Setiap kali hujung bulan, mesti hati ni berdebar-debar. Bila tanda-tanda seperti sakit belakang, cramp, pening-pening dan rasa sengal-sengal badan tu dah mula rasa, Shaza dah tahu dah lagi sehari dua ni mesti period datang.

Selalunya 2 hari yang pertama adalah paling teruk. Memang tak boleh nak gerak mana. Baring je satu hari. Kalau dulu masa time Foundation sampai dah habis Degree, asalkan period je Shaza akan MC. Lama, kan menderita dengan masalah senggugut ni. Ngeri bila teringat balik. Itu belum kes pengsan tengah-tengah mall sebab tiba-tiba pitam. Tak kelakar juga pitam tengah-tengah mall sorang-sorang.

Pernah sekali sebab rasa pelik sangat dengan warna darah, Shaza pergi berjumpa dengan Dr Sakit Puan di Kedah. Dr hanya berikan ubat tahan sakit. Memang lega lah setiap kali ambil. Macam tu lah routine Shaza. Bila sakit, jumpa Dr, doktor akan berikan pain killer.

Tapi, sampai bila nak ambil pain killer?

Sampai bila nak rasa sakit period setiap bulan? 

Sampai bila nak tahan dengan sakit ni?

Abah dan Ibu pon buntu nak buat macam mana. Shaza mula exercise dan jaga makan. Mungkin kekurangan dua ni yang buatkan kesihatan Shaza makin merosot. Sampailah satu hari, Shaza diperkenalkan dengan Shaklee.

Shaza consume 3 produk ni dulu.

GLA Complex, B Complex dan Ostematrix

3 supplement ni membantu untuk kurangkan cramp, GLA Complex bantu untuk stabilkan hormon dan B Complex bantu untuk elakkan pening

Bulan pertama nak datang period, walaupun sakit tu terasa, tapi tak seteruk sebelum ni. Masuk bulan ke dua dan seterusnya, Alhamdulillah tiada lagi period pain yang sakit sampai terguling-guling tu. Cuma rasa cramp dan angin badan je bila period.

Tapi bila Shaza mula makan Vivix, it changes everything. Kalau dulu rambut selalu gugur, kulit kering, kuku pecah asbab pengambilan pain killer tapi lepas consume Vivix, Alhamdulillah bukan sahaja sakit period pain tu hilang, simptom-simptom lain seperti mood swing dah tiada lagi. Kulit makin cantik dan tiada lagi masalah rambut gugur.

Syukur sangat.

Bila dah rasa sihat, baru lah kita hargai sangat kesihatan kita ni. Ianya memang jauh bermakna dari segala-galanya. Maka niat saya ingin berkongsi kebaikan Vivix dan supplement Shaklee kepada lebih rapai orang. Biar semua boleh rasakan kesihatan yang Allah anugerahkan untuk kita.

Sebenarnya ramai yang mengalami masalah period pain ni cuma tak tahu cara selamat dan effective untuk masalah mereka.

Ianya memang mengubah mentaliti saya yang hanya nampak ubat-ubatan sahaja sebagai cara merawat. Kini saya yakin semua penyakit ada penyembuhnya.

Supplements adalah cara kita MENGHALANG PENYAKIT DAN MENYEMBUHKAN TUBUH KITA dengan memberikan vitamin dan mineral yang badan kita perlu untuk berfungsi dengan lebih baik.

Cegah dari awal lebih baik dari berpenyakit dan mula megamalkan ubat-ubatan.

I’ve learned my lesson well.

 

B Complex – Vitamin B yang Lengkap

B Complex – Vitamin B yang Lengkap

 

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang emula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-kompleks setiap hari

 

Manfaat Utama

 

  • Menukar makanan kepada tenaga – Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan
  • Melawan tekanan – Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • Membantu tumbesaran Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur – Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • Baik untuk mata – Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kuali penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
  • Mencegah anemia – Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut
  • Meredakan senggugut – Baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perleche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi – meredakan alahan

 

Bagaimana Memilih B-Kompleks yang baik?

 

  1. Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  2. Harus mengandungi 100% RDA untuk folik asid dan biotin
  3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1,B2, B3, dan B12 tidak terlalu besar
  4. Elakkan pengambilan B-kompleks yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)

 

Mengapa Urin Menjadi Kekuningan Selepas Mengambil Shaklee B-Complex? Ini merupakan situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut-air dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke masa.

 

Nota : B-Complex merangsang metaboisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu pengambilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat digalakkan

 

Retail Price (330 biji) = RM RM 58.75

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!