HOW TO HANDLE STRESS

HOW TO HANDLE STRESS

“B, stressss laahhh!!”

 

The word that I always used whenever I feel stressed, too tired or handling too many things. I always turn to my husband because he is a great listener and a great supporter everytime I feel overwhelmed.

Although turning to him and listening to his words of comfort is always,well……comforting. I think I need to handle my stress better or else my kids will remember me being a stressful mother and they will only remember a stressful childhood. No, not gonna let that happen.

So in 2019, I want to change that perspective. I want to change the words that I say to my husband whenever he asked about my days. I want to change how I see the whole thing. Instead of being stress, I want to be more organized and manage my time well.

1) 2 planners.

1 for my business and 1 for my personal use. I am lucky that my team have provided me with this planner. It is a daily planner. You set your plan for that whole month, your target, your to do list and my favourite part is “sleep to success” – you write your goals before sleep.

It has everything that a business person need.

As for the personal planner, I found that Tudung People has an amazing one. The selling point was definitely the habit tracker and the quran reading. I’m sold!

Ok, tick on that

 

2) Declutter. 

Ahhhh, this is something that I always wanted to do. But just by looking at the mess and thinking all the work that need to be done, I just shut myself down. So after khatam all the Marie Condo episodes, I found joy in cleaning up.

It starts with my (our) closet. No, not piling it on my bed cause that means we will be sleeping on the floor for weeks. But just by decluttering, organizing, give away clothes that doesn’t spark joy to you, it sure is comforting. Never felt that much of joy when seeing my closet this organized, guys.

I keep asking my husband “Do you like it sayang?” “Isn’t it nice to see all the clothes this organized” “You better keep it neat. Or elseeee” haha

And do you know what his reply? “What took you so long to be more organized like this?” Damn.. kena already.

One thing I learned from this experience, there is no magic to success. You want a cleaner house, a more organized house, you gotta work it out. All you need it that extra knowledge (on the folding, organize things in boxes, what to keep and what to let go, disciplines etc) and most importantly – you are willingly to put in the effort.

Trust me, you won’t enjoy the process at first, but as you see all the things gets into places, you will learn so much more than just cleaning up.

Yes. No shortcut to success. 

 

3) Have a night and morning routine

I always done this in school – pack my bags and get my clothes ready the night before. But somehow, along the way, I forgot that doing this really helps you to stay focus the following day. Definitely help with the stress.

Since school starts, Ive been doing this to my kids. Help them to pack their bags together and their clothes all ironed for the following day.

Sleep early! That means by 10pm, the kids are all asleep so they could wake up early the next morning.

Happy kids = Happier mom

Another thing that I want to do is to start back with my 5am routine. I did that in 2018 but somehow after getting pregnant, my body just wants to be lazy. haha

 

5) Exercise

I noticed that when I started to become lazy in exercising, that’s when I start to be extra tired and cranky. Everyone knows the benefit of exercising. If you are always feeling tired and stress, you should go out and move!

So even pregnant, I’ll make it a point to go for a walk every Monday and Wednesday, swimming during the weekends.

Ahhh… so relaxing

.

The key is to be more organized. Multitasking is good but at times, it can gives you more than you can handle.

Planning for blogging is another area that need to be plan well, I cannot be blogging everyday and not doing it for the rest of the year.

Luckily I have this to keep me healthy and strong.
Despite not getting enough sleep, my skin remains fresh thanks to loads of antioxidant in here. It sure make a lot of difference.
Lastly, I think I need to reward myself with shopping. There are few things on my wishlist that I have. Every 15th will be my bonus day. So I deserve some new tudung, maybe? hahaha
Ok guys, these are my ways to be less stress in year 2019. What about you?
That’s all for today.
See you in my next post.

 

SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE 2018

SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE 2018

3/2/2018 yang lepas, Shaklee adakan Business Conference 2018  untuk leader mereka di Sunway Convention Centre.

Semua business leader yang layak akan dijemput untuk menghadiri National Conference ni. Maksudnya, leader yang consistent sahaja yang layak dapat invitation. Siapa yang dapat kira hebat lah. ?

Ini merupakan sebahagian dari team besar Shaza, SDFG.

SDFG 1

SDFG 2

SDFG 3

Setiap tahun, Shaklee Malaysia mesti berikan kelainan dan improvement untuk leader mereka.

Tahun ni merupakan launching produk skincare Shaklee yang terbaru : YOUTH.

Tema BLNC kali ni adalah BREAKTHROUGH!

BLNC Breakthrough

Dalam hidup kita ni, of course kita akan sentiasa hadapi halangan, cabaran yang menghalang kita untuk terus maju.

Tapi untuk berjaya, kita mesti ‘pecahkan’ tembok halangan tu walau apa pun halangan yang datang.

Inilah yang dikatakan BREAKTHROUGH!

“The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall.’

Roger

Live video dari Chairman & CEO Shaklee Coorporation, Mr Roger Barnett.

Tak sabar nak jumpa Roger di Shaklee Global Conference di Las Vegas, 2019

Shaza teruja dengan produk terbaru dari Shaklee iaitu YOUTH.

Roger banyak berkongsi bagaimana dan mengapa  mereka mengambil masa selama 8 tahun untuk menghasilkan produk skincare ini.

Will blog about YOUTH!

It is really amazing.

Helen Shaklee

Ucapan dari President of Shaklee Malaysia, Helen Lam.

Banyak pembaharuan yang Madam Helen buat untuk Shaklee pada tahun 2017.

Tahun ni is even better! Banyak insentif bonus yang Shaklee akan berikan kepada leader mereka.

Definitely a great year to start your Shaklee Career.

????

A7E41EBA-29FC-40BA-A1FE-DF32B0522010

Seterusnya adalah perkongsian dari Mr Les Wong, Vice President of Shaklee Global Regulatory Affairs. Beliau dah bekerja di Shaklee Corporation sejak 40 tahun lalu. Paling teruja bila Les Wong beritahu beliau tidak rasa nak berpencen awal sebab terlalu seronok bekerja dengan Shaklee.

Percaya tak umur beliau dah 60 an tapi nampak sihat cergas bertenaga macam umur 40 an!

Amazing Shaklee Effects!

Shaklee Pergirmance Team

Les Wong share dengan kami, Shaklee dah bekerjasama dengan NASA sejak berpuluh tahun yang lepas untuk hasilkan suplemen ASTRO-ADE. Supplemen ASTRO-ADE ni khas untuk angkasawan NASA untuk mengelakkan mereka dari pengsan selepas masuk ke atmosfera bumi.

PERFORMANCE DRINK Shaklee sekarang ni adalah hasil dari kajian saintis Shaklee dan NASA sebelum ni. Ia merupakan minuman elektrolit yang membantu untuk mengekalkan hidrasi badan dan bagi tenaga.

Sebab tu sangat bagus untuk athlete, anak yang bersekolah, bila kita berpuasa, ibu mengandung dan ketika mengerjakan haji dan umrah. Ia memberikan tenaga yang berpanjangan

57769051-0B06-4F33-9716-BD38FCDF9B95

Dan yang kami bangga sangat, Shaklee mempunyai team Atlet yang bertaraf dunia. Ini menunjukkan supplemen Shaklee adalah SELAMAT dan EFFECTIVE.

3FFF8775-3C5E-4FA5-8536-73B725130055

2CEB48D9-B9C6-4217-A01A-0CD156B9DB80

F43E721D-B2AE-4345-81B7-E87A3744DD79

Kenapa atlet peringkat dunia pilih Shaklee?

Of course salah satunya mereka perlukan supplemen untuk tingkatkan ketahanan fisikal mereka. Jadi mereka perlukan supplement yang dah TERBUKTI SELAMAT DAN BERKESAN sejak 100 tahun lalu!

Just look at the number of medals that the Shaklee Pure Performance Team has collected!

So proud to be part of the Shaklee Family.

Kalau atlet dunia mencari Shaklee, kenapa tidak kita, kan?

EFAC0A56-BE7A-4949-8888-4458E9A6695F

Seterusnya waktu Lunch break, kami ke area pameran YOUTH, produk Skincare terbaru Shaklee!

9A7309CC-7A8B-400E-A108-2F904BD306D0

3D6DF5D7-6798-485A-860A-7EC71022D7A9

Sempena pelancaran YOUTH, Shaklee invest mesin canggih ni untuk analisis kulit. Bukan murah mesin ni rupanya.

Amazingnya mesin ini, ia boleh analisa:-
✅ Umur Kulit
✅ Peringkat Sebum (Kelenjar minyak)
✅ Peringkat Kelembapan
✅ Kedutan
✅ Pigmentasi
✅ Keanjalan
✅ Jenis Kulit
✅ Level Bakteria Kulit Berjerawat
✅ Kondisi Liang Roma
✅ Tompok UV
✅ Tona Kulit

Terkejut juga tengok keadaan kulit kita sekarang.

Tak sabar nak cuba range Youth ni.

50EFF0FD-935D-4DBB-ABF9-EAD2B92A704F

Lepas lunch dan solat Zuhur, sessi petang disambung dengan sessi bersama Chris Kyroe, Vice President, Beauty Research and Development, iaitu yang bertanggungjawab membangunkan produk YOUTH.

64303F13-C38A-462A-B5DC-449A0F1E4EDC

Seterusnya adalah testimonial dari penggunaan Youth hanya selama 28 hari. Perubahayan pada kulit memang nampak ketara walaupun kurang dari 30 hari.

Shaza akan share dengan lebih lanjut di entry seterusnya.

651B57E3-F690-4050-9049-5C18E623007B

Sessi yang ditunggu-tunggu. Annoucement untuk reward dan award untuk next Fiscle year 2018/2019.

Trip international pada 2019 adalah di Las Vegas dan san Fransisco di mana Shaklee Global Conference 2019 akan di adakan di sana.

Shaza teruja untuk ke Las Vegas, sebab nak berjumpa dengan semua leader Shaklee di seluruh dunia.

I know it will be really an amazing lifetime opportunity

618A0484-4A87-4C80-8290-CE8B78C55048

 

7E97CE93-0768-463F-8460-0CF76BDA2F3B

Lepas sessi sharing, its time to collect our YOUTH SET.

Setiap leader hanya boleh purchase 3 YOUTH set sahaja masa conference ni.

 

Youth bag set

Of course I bought all of them ?

2EEA18DC-2F19-4BFA-B65A-585CE88547BB

Lepas dah dengar the science behind Youth dan lihat sendiri testimoni bukan sahaja dari US tapi dari pengguna Malaysia sendiri, Shaza memang tak sabar nak mula.

InshaAllah bukan sahaja sihat dalaman tapi juga kulit lebih kelihatan sihat dan muda.

YOUTH will be available in March.

Open for Pre-Orders now!

C2A67B43-1697-4F10-94E0-33901E806B26

Syukur Alhamdulillah, berakhir nya BLNC 2018.

Overall, BLNC kalini memang best sangat!

Anda nak jadi sebahagian daripada team Amazing Dream Team (ADT)?

Boleh contact Shaza.

Let’s be part of the family.

 

X,

Shaza Sulaiman

 

 

 

Dynamic Family Achiever Night Award 2016/2017

Dynamic Family Achiever Night Award 2016/2017

Setiap tahun, team Shaza SDFG (Shaklee Dynamic Family Global) akan mengadakan dinner untuk meraikan achievers untuk tahun 2016/2017. Dari segi peningkatan volume, leaders dan overall performance.

Alhamdulillah tahun ni tahun ke 3 Shaza bersama SDFG. Yang paling lucu nya, out of those 3 years, 2 kali Shaza pregnant masa attend dinner ni.

Seronoknya bila datang ke dinner macam ni, semua team dari satu Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak turut hadir. So memang meriah!! Dengan performance pon dari kami juga.

InshaAllah tahun 2017 will be a year of GROWTH!

 

Target Shaza tahun ni untuk naik Master Coordinator!!

Doakan Shaza, ya 🙂

Me at 30 weeks 🙂

Love,

Shaza