Turun 5kg Lepas Detox – Kenapa Detox Penting.

Turun 5kg Lepas Detox – Kenapa Detox Penting.

Kenapa Perlu Detox?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitan, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin.

Membersihkan tubuh badan anda daripada toksin dan memenuhi kekosongan itu dengan nutrien yang teratur akan membuatkan minda anda inginkan makanan yang lebih berkhasiat

8 Manfaat Detox

  1. Menurunkan Berat Badan
  2. Melegakan Rasa Kembung dan Masalah Sembelit (kolon lebih sihat)
  3. Meningkatkan Tenaga
  4. Mengawal Nafsu MAkan
  5. Kulit Lebih Cantik
  6. Mengurangkan Tekanan
  7. Menguatkan Sistem Imunisasi
  8. Tidur Lebih Kama

Simptom Toxic Berlebihan Dalam Badan

  • Sering keletihan, berasa lesu dan tidak bertenaga
  • Daya tumpuan dan daya ingatan  yang lemah
  • Emosi yang bercelaru, kemurungan
  • Tidur tidak berkualiti, insomnia
  • Sembelit atau cirit-birit yang kerap
  • Masalah kulit ; jerawat, ekzema, psoriasis
  • Kulit yang kusam dan tidak bermaya
  • Rasa gatal dan alahan
  • Radang pada kulit
  • Kuku dan rambut yang rapuh
  • Badan dan nafas berbau
  • Sakit kepala yang kerap dan berulang
  • Sakit leher, bahu, sendi dan otot
  • Peredaran darah yang lemah

Apa beza Set Detox Shaklee berbanding brand lain?

Shaklee Detox Set menggunakan gabungan herba-herba dan nutrien semula jadi yang lain bagi menyokong proses detoksifikasi semula jadi anda.

Shaklee mensyorkan 5 produk dalam set in yang dapat membantu anda untuk permulaan yang lebih segar.

 

Alfalfa Complex

Raja segala nutrisi, Alfalfa mempunyai akar sepanjang 6 meter yang masuk ke dalam tanah bagi mencari nutrien dan mineral, manakala daunnya pula membantu mengumpul sejumlah besar klorofil melalui proses fotosintesis. Ia juga mempunyai rangkain nutrien yang sangat luas, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavanoids, mineral serta vitamin

Peppermint Ginger Plus

Membekalkan herba semula jadi seperti pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu melegakan serta meredakan sistem penghadaman anda.

DTX Complex

Formulasi unik hasil ekstrak benih milk thistle, cendawan reishi, skizandra cinensis, dandelion, kekunyit, dan articok, DTX Complex adalah tonik yang direka khas bagi memberi sokongan nutrisi untuk hati berfungsi secara sihat dengan cara melindungi serta memastikan kebolehan tubuh manusia berfungsi seperti noraml dalam mengekalkan hati yang sihat

Herb-Lax

Campuran proprietari yang dipertingkatkan dan ditambah lagi dengan daun sena, di mana secara tradisinya ia digunakan sebagai laksatif semulajadi, Herb-Lax berkebolehan membantu ketidakaturan yang berlaku pada tempoh tertentu. Ia menggalakkan pergerakan usus untuk memperbaiki proses pembuangan semulajadi tubuh

Vivix

Ramuan lazat yang kaya dengan polifenol, iaitu sejenis phytokimia berasaskan dari tumbuhan yang membantu menjaga kepentingan sel anda. Vivix dihasilkan dari campuran botanic Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu. Campuran proprietari kami adalah berasaskan anggur muscadine menggunakan proses ekstrak yang berpaten.

*****

Nak dapatkan SET DETOX dengan HARGA DISKAUN AHLI?

Terus whatsapp di : 0122919792

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

Suatu Ketika Saya Pernah Putus Asa

Suatu Ketika Saya Pernah Putus Asa

8 tahun yang lepas, Shaza pernah mengalami masalah senggugut yang sangat teruk. Setiap kali hujung bulan, mesti hati ni berdebar-debar. Bila tanda-tanda seperti sakit belakang, cramp, pening-pening dan rasa sengal-sengal badan tu dah mula rasa, Shaza dah tahu dah lagi sehari dua ni mesti period datang.

Selalunya 2 hari yang pertama adalah paling teruk. Memang tak boleh nak gerak mana. Baring je satu hari. Kalau dulu masa time Foundation sampai dah habis Degree, asalkan period je Shaza akan MC. Lama, kan menderita dengan masalah senggugut ni. Ngeri bila teringat balik. Itu belum kes pengsan tengah-tengah mall sebab tiba-tiba pitam. Tak kelakar juga pitam tengah-tengah mall sorang-sorang.

Pernah sekali sebab rasa pelik sangat dengan warna darah, Shaza pergi berjumpa dengan Dr Sakit Puan di Kedah. Dr hanya berikan ubat tahan sakit. Memang lega lah setiap kali ambil. Macam tu lah routine Shaza. Bila sakit, jumpa Dr, doktor akan berikan pain killer.

Tapi, sampai bila nak ambil pain killer?

Sampai bila nak rasa sakit period setiap bulan? 

Sampai bila nak tahan dengan sakit ni?

Abah dan Ibu pon buntu nak buat macam mana. Shaza mula exercise dan jaga makan. Mungkin kekurangan dua ni yang buatkan kesihatan Shaza makin merosot. Sampailah satu hari, Shaza diperkenalkan dengan Shaklee.

Shaza consume 3 produk ni dulu.

GLA Complex, B Complex dan Ostematrix

3 supplement ni membantu untuk kurangkan cramp, GLA Complex bantu untuk stabilkan hormon dan B Complex bantu untuk elakkan pening

Bulan pertama nak datang period, walaupun sakit tu terasa, tapi tak seteruk sebelum ni. Masuk bulan ke dua dan seterusnya, Alhamdulillah tiada lagi period pain yang sakit sampai terguling-guling tu. Cuma rasa cramp dan angin badan je bila period.

Tapi bila Shaza mula makan Vivix, it changes everything. Kalau dulu rambut selalu gugur, kulit kering, kuku pecah asbab pengambilan pain killer tapi lepas consume Vivix, Alhamdulillah bukan sahaja sakit period pain tu hilang, simptom-simptom lain seperti mood swing dah tiada lagi. Kulit makin cantik dan tiada lagi masalah rambut gugur.

Syukur sangat.

Bila dah rasa sihat, baru lah kita hargai sangat kesihatan kita ni. Ianya memang jauh bermakna dari segala-galanya. Maka niat saya ingin berkongsi kebaikan Vivix dan supplement Shaklee kepada lebih rapai orang. Biar semua boleh rasakan kesihatan yang Allah anugerahkan untuk kita.

Sebenarnya ramai yang mengalami masalah period pain ni cuma tak tahu cara selamat dan effective untuk masalah mereka.

Ianya memang mengubah mentaliti saya yang hanya nampak ubat-ubatan sahaja sebagai cara merawat. Kini saya yakin semua penyakit ada penyembuhnya.

Supplements adalah cara kita MENGHALANG PENYAKIT DAN MENYEMBUHKAN TUBUH KITA dengan memberikan vitamin dan mineral yang badan kita perlu untuk berfungsi dengan lebih baik.

Cegah dari awal lebih baik dari berpenyakit dan mula megamalkan ubat-ubatan.

I’ve learned my lesson well.

 

Alfalfa Complex – Raja Segala Tumbuhan

Alfalfa Complex – Raja Segala Tumbuhan

Alfalfa Complex merupakan Formula shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di california yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

 

Manfaat Utama

 

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2,500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu

  • Mencuci hati, darah dan usus – Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot
  • Melawan Alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membantu membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah/ merawat artritis – Melegakan sakit artritis dan kesakitan

 

Rekomendasi

 

Untuk kesihatan berpanjangan – 2 kali sehari – 5 biji setiap pengambilan

Larutkan 10 biji Alfalfa di dalam air, campurkan  3 biji Shaklee Peppermint ginger dan jus buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak. Ia baik untuk sistem usus dan perut. Sesuai untuk diminum pada bila-bila masa.

Retail Price (330 biji) = RM 57.50

Retail Price (700 biji) = RM 102.50

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

 

B Complex – Vitamin B yang Lengkap

B Complex – Vitamin B yang Lengkap

 

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang emula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-kompleks setiap hari

 

Manfaat Utama

 

  • Menukar makanan kepada tenaga – Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan
  • Melawan tekanan – Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • Membantu tumbesaran Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur – Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • Baik untuk mata – Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kuali penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
  • Mencegah anemia – Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut
  • Meredakan senggugut – Baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perleche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi – meredakan alahan

 

Bagaimana Memilih B-Kompleks yang baik?

 

  1. Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  2. Harus mengandungi 100% RDA untuk folik asid dan biotin
  3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1,B2, B3, dan B12 tidak terlalu besar
  4. Elakkan pengambilan B-kompleks yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)

 

Mengapa Urin Menjadi Kekuningan Selepas Mengambil Shaklee B-Complex? Ini merupakan situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut-air dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke masa.

 

Nota : B-Complex merangsang metaboisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu pengambilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat digalakkan

 

Retail Price (330 biji) = RM RM 58.75

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

Gabungan Herba yang Berkesan untuk Kesihatan Hati – Dtx Complex

Gabungan Herba yang Berkesan untuk Kesihatan Hati – Dtx Complex

 

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam Shaklee DTX Complex; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan 80% silymarin. Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

Fungsi Hati

1. Rembesan Hempedu

Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perluketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memcahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak; A,D,E,L dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A

2. Bertindak Sebagai Detoksifkasi

Metabolisme protin dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolism protin. Untuk detoksifikasikan amonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari bahan pinggang. Oleh itu , dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul.

3. Mengawal Paras Gula dalam Darah

Dengan menukarkan tiroksina – hormon tiroid, ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme. Hati mewujudkan GTF (fdaktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin.

4. Penting dalam Metabolisma Lemak

Penting di dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolestrol, lipoprotein, dan phospholipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Formulasi Yang Dipaten

1. Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk Thistle Seed)

 

Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida. Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia.

  • Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
  • Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alcohol
  • Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang
  • Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan eczema

2. Articok (Artichoke)

Membina semula sel-sel hati

Merangsang pengaliran hempedu

3. Dandelion

  • Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jondis.
  • Membantu penghadaman dengan perangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang.
  • Membantu merawat endometriosis.
  • Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
  • Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia.
  • Melawan tumor dan kanser
  • Merendahkah paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air

4. Kunyit (Tumeric)

Mengandungi curcumnin (bahan anti-oksida)

  • Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
  • Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV

 

5. Reishi Mushroom (Ling Zhi)

Membina imun – membantu dalam mencegah atau merawat kanser

  • Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis
  • Merawat sindrom keletihan yang kronik
  • Membantu mencegah penyakit jantung

6. Schizandra

Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida

Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin

 

Retail Price : RM 156.25

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Energizing Soy Protein – Sumber protin dari Soya Non-GMO

Energizing Soy Protein – Sumber protin dari Soya Non-GMO

 

 

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein in diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

Tambahan pula, setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur -tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis. Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan.

Tahukah Anda?

Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakalah karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan kesuluruhan kebaikan soya.

Manfaat Utama

  • Awet Muda – Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik untuk Hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung
  • Baik untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Kulit Remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat pemulihan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga – Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  • Membaiki Pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambun gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori – Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan

Kepentingan Protin

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protin. Kekurangan protin menyebabkan:

  • Kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit,
  • Masalah lebihan air yang tinggi dalam badan,
  • Kehilangan kepejalan otot,
  • Perubahan warna rambut,
  • Bantut pertumbuhan,
  • Masalah penghadaman,
  • Masalah penghasilan darah dan hormon, dan
  • Akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian

Apa itu Asid Amino?

Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan henis protin yang berbeza mengikut keperluan protin dan enzim yang diperlukan tubuh manusia. Terdapat asir amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ia dikenali sebagai asid amino tek perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut. Shaklee menggunakan proses tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya

Rekomendasi :

2-3 kali sehari, 2 sudu besar (perut kosong). Boleh dicampur dengan Meal Shakes dan Performance Drink

Retail Price : RM 161.25

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]