• Healthy Beauty,  Motherhood,  Shaklee

    HOW TO HANDLE STRESS

    “B, stressss laahhh!!”   The word that I always used whenever I feel stressed, too tired or handling too many things. I always turn to my husband because he is a great listener and a great supporter everytime I feel overwhelmed. Although turning to him and listening to his words of comfort is always,well……comforting. I think I need to handle my stress better or else my kids will remember me being a stressful mother and they will only remember a stressful childhood. No, not gonna let that happen. So in 2019, I want to change that perspective. I want to change the words that I say to my husband whenever he…

  • Shaklee

    SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE 2018

    3/2/2018 yang lepas, Shaklee adakan Business Conference 2018  untuk leader mereka di Sunway Convention Centre. Semua business leader yang layak akan dijemput untuk menghadiri National Conference ni. Maksudnya, leader yang consistent sahaja yang layak dapat invitation. Siapa yang dapat kira hebat lah. ? Ini merupakan sebahagian dari team besar Shaza, SDFG. Setiap tahun, Shaklee Malaysia mesti berikan kelainan dan improvement untuk leader mereka. Tahun ni merupakan launching produk skincare Shaklee yang terbaru : YOUTH. Tema BLNC kali ni adalah BREAKTHROUGH! Dalam hidup kita ni, of course kita akan sentiasa hadapi halangan, cabaran yang menghalang kita untuk terus maju. Tapi untuk berjaya, kita mesti ‘pecahkan’ tembok halangan tu walau apa pun…

  • Home Business

    10 SEBAB KENAPA SHAZA PILIH SHAKLEE SEBAGAI KERJAYA

    Rasanya dah buat business 5 tahun ni tapi masih belum lagi share kenapa Shaza resign dan pilih Shaklee sebagai career. Semuanya bermula lepas Shaza consume shaklee untuk masalah senggugut Shaza yang sangat teruk. Lepas tu, Shaza continue dengan Set Hamil Shaklee untuk anak pertama.   Dari situlah Shaza mula jatuh cinta dengan produk Shaklee Shaza percaya ramai yang dah pernah consume/guna produk Shaklee mesti tahu manfaat dan rasai sendiri “positive effect” shaklee. Tapi itu bukanlah sebenarnya sebab utama Shaza pilih Shaklee.   Masa awal-awal Shaza pilih Shaklee, Shaza nampak bisnes ni mudah. Mudah dibuat, tak perlu modal yang besar, mudah untuk di duplikasi dan ianya lebih dari sekadar jual beli…

  • Shaklee

    Dynamic Family Achiever Night Award 2016/2017

    Setiap tahun, team Shaza SDFG (Shaklee Dynamic Family Global) akan mengadakan dinner untuk meraikan achievers untuk tahun 2016/2017. Dari segi peningkatan volume, leaders dan overall performance. Alhamdulillah tahun ni tahun ke 3 Shaza bersama SDFG. Yang paling lucu nya, out of those 3 years, 2 kali Shaza pregnant masa attend dinner ni. Seronoknya bila datang ke dinner macam ni, semua team dari satu Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak turut hadir. So memang meriah!! Dengan performance pon dari kami juga. InshaAllah tahun 2017 will be a year of GROWTH!   Target Shaza tahun ni untuk naik Master Coordinator!! Doakan Shaza, ya 🙂 Me at 30 weeks 🙂 Love, Shaza