Caratomax – Sumber Vitamin A Terbaik untuk Kesihatan Mata

Caratomax – Sumber Vitamin A Terbaik untuk Kesihatan Mata

Tahukah Anda? Jika pemakanan anda tidak mengandungi banyak tomato, lobak merah, dan sayur-sayuran hijau, anda mungkin tidak mendapat nutrien utama yang diketahui dapat membantu melindungi tubuh.

 

Pengambilan purata karatenoid lutein, likopena dan beta karotena adalah hanya 8mg. CaratoMax membekalkan lebih 13mg (21,500IU) karatenoid berfaedah  ini.

CaratoMax baru ini mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpat laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dll. Ahli Nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihata, kesihatan kulit dan mencegah kanser

 

Keistimewaan Shaklee CarotoMax® membekalkan enam karotenoid penting termasuk astaxantin, alfa dan beta karotena, likopena, lutein dan zeaxantin daripada ekstrak pekat. Membekalkan lebih 13mg karotenoid dalam setiap hidangan. Ia melebihi 1.5x berbanding anggaran purata pengambilan harian.

 

 

Manfaat Utama

  • Lebih Selamat dari Vitamin A – Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu Vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan Vitamin A akan menyebabkan toksiti. WAlaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.
  • Mempertingkatkan Penglihatan – Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seper : nyctalopia) rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam dimata
  • Meredakan Penyakit Kulit – Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawt pustule, scabies, aknes, ulser kulit
  • Melindungi Epithelial – Ia memelihara lapisan luar korena, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bonkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usu
  • Melawan Kanser dan Oksidasi – Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem Imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, teruutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida
  • Menghalang Infeksi – Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.
  • Menggalakkkan Perkembangan Normal dan Sihat – Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga penghasilan sperma

 

Cadangan

Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 kapsul 2 kali sehari (selepas makan)

 

Retail Price : Rm 77.50

ATAU

Klik sini untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Daftar sebagai ahli untuk membeli produk pada harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli, anda secara automatik layak mendapat diskaun 15%-30% bagi setiap produk & Anda berpeluang untuk mendapat CASH BACK BONUS!

Hubungi saya melalui Call/Whatsapp: 012-291 9792

Berminat untuk mendapat BONUS TUNAI, KERETA DAN TRIP PERCUMA dengan MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar Sekarang!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

10 SEBAB KENAPA SHAZA PILIH SHAKLEE SEBAGAI KERJAYA

10 SEBAB KENAPA SHAZA PILIH SHAKLEE SEBAGAI KERJAYA

Rasanya dah buat business 5 tahun ni tapi masih belum lagi share kenapa Shaza resign dan pilih Shaklee sebagai career.

Semuanya bermula lepas Shaza consume shaklee untuk masalah senggugut Shaza yang sangat teruk. Lepas tu, Shaza continue dengan Set Hamil Shaklee untuk anak pertama.

 

Dari situlah Shaza mula jatuh cinta dengan produk Shaklee

Shaza percaya ramai yang dah pernah consume/guna produk Shaklee mesti tahu manfaat dan rasai sendiri “positive effect” shaklee. Tapi itu bukanlah sebenarnya sebab utama Shaza pilih Shaklee.

 

Masa awal-awal Shaza pilih Shaklee, Shaza nampak bisnes ni mudah. Mudah dibuat, tak perlu modal yang besar, mudah untuk di duplikasi dan ianya lebih dari sekadar jual beli sahaja.

Ok, 10 sebab kenapa Shaza pilih Shaklee

 

1. PERNIAGAAN YANG SELAMAT

Masa Shaza mulakan bisnes dulu, memang Shaza bermula dari zero modal. Produk yang Shaza mula masa tu dengan set hamil Shaklee. Dari situ, kita bina bisnes kita sampai kita boleh ada stock in hand sendiri.

Tak perlu modal yang besar sampai perlu buat loan. Cukup apa yang ada di tangan.

 

2. MARKET SANGAT LUAS

Produk yang merangkumi aspek kesihatan dalaman, kesihatan luaran dan juga keselamatan alam sekitar. Dari bayi, remaja, dewasa sehinggalah warga emas.

 

3. KUALITI PRODUK YANG TIADA TANDINGAN

R&D dijalankan dengan penuh teliti, melalui pelbagai ujian klinikal yang bersesuaian, sehingga tahap pemilihan bahan mentah sangat dititikberatkan – bebas dari bahan kimia sintetik!

 

4. FAMILY ORIENTED BUSINESS

Seronok tak bila kita ada business yang boleh diwarisi oleh ahli keluarga kita? Business yang kita boleh tinggalkan pada legasi kita. Business yang kita boleh jalankan bukan sahaja bersama partner kita, tetapi dengan anak-anak dan cucu kita juga.

Setiap tajaan Shaklee adalah PERCUMA. Travel bersama Shaklee bukan untuk kita sahaja tetapi dengan suami, anak-anak, ibu bapa, mertua, bergantung kepada kelayakan point kita.

Shaza suka bila business Shaza involve around my children. Sambil Shaza buat business, sambil jaga anak-anak.

 

5. MLM YANG PATUH SYARIAH

Ini paling penting. Shaklee pandang serius hal ini. Shaklee patuh dan ikut setiap guideline yang dikeluarkan Jakim

 

6. PERNIAGAAN YANG MUDAH

Harga produk sangat berpatutan, setanding dengan kualiti produknya. Kita guna, kita rasa kesannya, kita percaya, kita mula berkongsi dan kita bina komuniti. Dari situ pendapatan kita berkembang.

 

Bisnes yang flexible yang boleh dijalankan di mana-mana sahaja. Online dan offline.

 

7. INTERNATIONAL PLAYER

Shaklee bukan sahaja berkembang di Malaysia. Tetapi juga sangat berkembang di Indonesia, US dan Taiwan.

Bayangkan bila kita ada business partner di negara-negara ni?

 

8. SUPPORT TEAM YANG BEST!

Support team paling penting untuk pastikan kita sentiasa dapat top up ilmu.

Kelas coaching online dan juga offline.

 

9. SELF IMPROVEMENT

Kita bukan sahaja di ajar cara untuk berkongsi, tapi kita juga akan diajar bagaimana untuk lead team kita sendiri

 

10. MENTOR YANG BERPENGALAMAN

Setiap business perlukan mentor. Fungsi mentor adalah untuk tunjukkan jalan dan motivate kita untuk capai impian kita.

Bersyukur ditemukan dengan Dr KSow. 27 tahun dalam industri ini. Team beliau bukan sahaja di Malaysia malah di Indonesia dan Taiwan.

Learn from the best

 

****

Jika anda ingin menikmati manfaat kesihatan sambil menjana pendapatan untuk keluarga dan capai impian anda, jom join team Shazai!

 

Masih mencari team yang anda nak join? Boleh contact Shaza untuk info.

Ummi Shaza,
Your trusted Shaklee Distributor

http://shazas.wasap.my

Back Again

Back Again

OMG. There’s a new post.

Masha-Allah, can’t believe it’s already the end of the year now and I haven’t update since my last post. Ok, lets focus on the fact that I am here typing away.

Alhamdulillah, I have given birth to a beautiful baby boy, 8 months ago. Yes he is ALREADY 8 MONTHS! He is very much healthy, Alhamdulillah. I really need to have a post about him. At 8 months, he loves to crawl (pretty fast too). He has 6 teeth now and he loves to bite anyone that comes along his way. He is loved by two of his big sisters. The second one, Sumayyah, that is another love and hate relationship with her lil brother. We will go on that in my next post (I hope). He loves to eat basically anything I cooked. All in all, he is such an easy boy and daddy’s boy too.

IMG_3571Secondly, we just celebrated our 6th anniversary last Saturday. 6 years being together with this amazing guy. Thank you hubby for a wonderful marriage life. It wasn’t easy. But I am bless that we work it out together and I can say that we are stronger than we were before.

Husband had to leave earlier to Jakarta for his training for 3 months. So we kinda had our pre-anniversary trip to Cameron Highland. Along with the kids, of course. (Anyone wants to babysit them for our next anniversary celebration? No?). It was my first to Cameron with the husband, so I am pretty much excited and looking forward for this trip

It was really a last minute decision and glad that we could manage it well. Read : It was a day before. I had to packed for 5 of us and I am pretty much amazed with how I can packed all (without leaving anything) within that short period of time. I even had Idris food ready as well for the whole 3 days.

I think I need an award for this!

Here are some of the photos during our Cameron trip

IMG_3585

We stayed in The Lakehouse. It was really a nice cosy hotel. The kids love it simply because it has a pretty christmas tree in the middle of the stairways and a bathtub. We really love the toilet though. I can stay in hours just to soak myself in that salt water tub.

There are few places you can go when you are in Cameron. But we didn’t managed to go all as it was raining the first day. So on the first day, we only managed to only cover the Tea Boh Plantation Sungai Palas and Big Red Strawberry Farm.

Tea Boh Plantation Sungai Palas

IMG_3735

LRG_DSC01700

LRG_DSC01695

Big Red Strawberry Farm.

IMG_3813

Travelling with 3 kids is really tiring. So having a hot tea and scones (complimentary by the hotel) in a cold breeze weather is just relaxing. The scones are super delicious. I ate them all actually. I would highly recommend you guys to try The Lakehouse’s scones. Sedap sangat sampai teringat-ingat ni. 

IMG_3802

 

As for dinner, what else would you eat in Cameron besides their steamboats?

We had our steamboat at the hotel itself for the first night (malas nak keluar) and the second night is in Restaurant Taman Abang Buffet Steamboat & Grill.

Would highly recommend these two places. The Lakehouse steamboat serves a la-carte though, and their Tomyam is super sedap.

All in all, I wish I could bring back some of the flowers and plants as that was my initial plans. But we decided not to stop after checking out on the last day as the traffic was quite bad. So InshaAllah we will come again in future and this time not during the peak season.

When travelling, I never leave my supplements.

I make sure that I bring my Vivix as it gives me the energy to travel with my 3 kids. Ummi got to be fit and pretty at the same time.
IMG_3611

Not forgetting my detox set as well. After what happened during my previous trip – I had a food poisoning. Since that incident, I made sure I bring my detox set everywhere.

These are the supplements that I would usually bring : VITALEA, OSTEMATRIX, VITA C, BCOMPLEX ALFALFA and HERBLAX

IMG_3920

****

Happy Anniversary dear Husband.

Thank you for everything that you’ve done for me and our family. Thank you for loving me everyday. Thank you for being an amazing dad! Thank you for the dua and thank you for always be the best version of yourself.

Together till forever, InshaAllah.

x,

Shaza

#29weeks

#29weeks

Alhamdulillah, sekarang ni Shaza dah week 29 of pregnancy. Officially in my third trimester now. 3 more months to go!!! InshaAllah

Ya Allah. Cepatnya rasa pregnancy kali ni. Kadang rasa pelik juga kenapa pregnancy kali ni dirasakan cepat sangat. Mungkin juga sibuk menguruskan semua benda sampai tak rasa dah masuk 7 bulan.

But Im enjoying this pregnancy so much. Subhanallah.

  • Im enjoying all the little kicks that this lil baby is giving me especially at 5 o’clock in the morning.
  • I’m enjoying the bonding time when both the sisters talking to my belly as if the baby is listening to them.
  • I’m enjoying the sudden food craving.
  • I’m enjoying being important (hey, you get free seats – just show them your belly. lol).

All in all, it was a pretty smooth pregnancy.

Alhamdulillah. Thank you Allah for making this pregnancy a memorable and an enjoyable one.

Betul lah orang cakap, bila dah ada anak 2 ni, memang akan terasa pregnancy tu terasa cepat sangat. Kadang-kadang rasa “Betul ke aku pregnant ni?”.

Selain perut yang membesar, memang tak terasa langsung simptom-simptom pregnant.

Suami pon kadang tanya “Kenapa pregnancy kali ni macam ligat semacam je you ni”.

Sebenarnya sama je sibuknya tak kiralah kita ni housewife ataupun ibu yang bekerja. Bila dah namanya seorang ibu, sibuk tu sama.  Bila bekerja dari rumah ni, cabarannya kena plan time kita tu bila anak-anak pergi sekolah ataupun masa mereka tidur.

Bila time kita nak bangun, nak kemas rumah, lipat baju, masak, hantar anak sekolah dan handle business pada masa yang sama. Tak mudah, letih memang letih, tapi sangat menyeronokkan. Sebab tu pilihan Shaza bila nak venture into business, it has to be a business that I can operate from home.

Low capital tapi berikan pulangan yang besar.

That’s why I really love this business

A business that can let me work from home and earn a living, helping others to stay healthy, helping more women to earn an income and best of all, I gotto be with my kids!!

FREEDOM

Yup. That’s what Im looking for.

1

So how I keep myself going?

Being a wife, a mom, a businesswoman and a maid (lol) all at the same time, it takes a lot of my time. My kind of me-time is when I get to enjoy a cup of hot cinch tea while the kids playing with their toys.

Besides that, taking Shaklee pre-natal supplement really helps. Like A LOT!

Pernah Shaza cuba stop ambil supplement selama 2 hari. Saja nak cuba-cuba rasa apa rasanya mengandung tanpa supplemen.

And thats is!!! Memang lepas ni takkan skip ambil supplemen lagi.

Memang rasa lain badan.  Mula lah masa tu rasa cepat stress, cepat marah, nak tido je, sakit belakang, sakit kepala. Semua ada. haha

Mengada sangat nak try and error.

2

SET PREMIUM untuk ibu mengandung

Semua ibu nakkan yang terbaik untuk anak-anak. Sama juga lah dengan Shaza. Pengalaman mengandungkan 2 orang anak sebelum ni, dah rasa sendiri benefit dan effect pengambilan supplemen Shaklee ni ketika hamil dan lepas hamil, memang pregnancy kali ni pon Shaza takkan miss.

Kalau ia berikan anda 10/10 kebaikan, kenapa tak ambil semua je kan?

Ok, kenapa setiap nutrisi ni penting untuk anda yang sedang hamil

PROTIN

  • Membekalkan anda tenaga yang memberi anda kecergasan untuk menjalani aktiviti harian anda.
  • Asid amino adalah blok bangunan sel yang membantu dalam perkembangan sel dengan pantas untuk bayi anda
  • Menyokong pertumbuhan dan perkembangan bayi

ZAT BESI

  • Penting bagi penghasilan haemoglobin, protein di dalam sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel lain
  • Apabila darah tidak mendapat zat besi yang mencukupi, ANEMIA mungkin akan terjadi
  • Apa keburukan ibu yang mengalami anemia? – Masalah keguguran, bayi pra-matang, bayi kurang berat, peningkatan risiko kematian ibu, meningkatkan keletihan semasa mengandung dan penyusuan

ASID FOLIK

  • Diperlukan untuk pembentukan tiub neural bayi anda, yang kemudiannya membentuk tulang belakang dan otak
  • Kekurangan Asid Folik akan mengakibatkan kecacatan tiub neural (berlaku antara hari 15 & 28 selepas persenyawaan)
  • Kecacatan Tiub Neural dapat dielakkan dengan mengambil 400mcg asid folik sebanyak 40 peratus. 1,000 mcg dapat mengurangkan kecacatan sebanyak 50 peratus.

VITAMIN C

  • Meningkatkan penyerapan zat besi & asid folik
  • Pembentukan tisu penghubung, vaskular, pertumbuhan otot dan tulang
  • Vitamin C juga membantu tingkatkan kesuburan wanita sebanyak 44% bila mengambil 500mg vitamin C sehari

KALSIUM

  • Apabila anda mengandung, bayi anda sedang berkembang memerlukan kalsium untuk menghasilkan tulang dan gigi yang kuat, untuk penghasilan jantung yang sihat, saraf dan otot.
  • Bila anda mengandung dan tidak mempunyai kalsium yang secukupnya, bayi anda akan mengambil kalsium daripada tulang anda, dimana ia akan menjejaskan kesihatan anda di kemudian hari.
  • Kalsium penting untuk penghasilan tulang dan gigi, pergerakan otot yang normal dan melindungi ketumpatan tulang
  • Berapa kalsium yang diperlukan oleh ibu mengandung? 1,000 mg sehari

OMEGA 3 – DHA

  • Penting untuk perkembangan otak dan mata
  • 300mg DHA diperlukan oleh ibu mengandung sehari

 

3

My Shaklee supplements that goes with me everywhere I go

Soalan paling famous: BILA MASA YANG TERBAIK UNTUK AMALKAN PENGAMBILAN SUPPLEMEN SHAKLEE?

Jawapan Shaza : Bila anda dan pasangan sedang merancang kehamilan. That’s the best time to not only take Shaklee supplements, but also to take care of your overall health.

Sedang mencari supplemen yang SELAMAT, ORGANIK dan BERKESAN?

I would highly recommend this set to all pregnant mothers

 

Love,

Shaza

012-291 9729

Hello 2017!!

Hello 2017!!

Happy New Year Guys!!!

I know, it’s already midst of January and I am still not writing ANY post yet on my blog.

So much pressure.

Anyway, this year… Turning 30, I have a new resolution.

To start blogging… AGAIN.

Ok, let’s start with my RESOLUTION for year 2017.

  1. To start eating healthily – I have always been conscious of what I eat. And in year 2016, I have slowly change the way I prepare my food. For example, from deep fried fish, now I love to grilled them (minyak mahal,kan plus it is more healthy). Basically I am more into ‘pantang food’ these days. I am not sure if it’s because of my pregnancy hormone or what. But Alhamdulillah I am enjoying it so far and I hope I get to continue this healthy habit for the rest of the years (I need to get back to my pre-pregnancy weight) . AND… To start juicing everyday!! Wait till we get to buy our slow juicer. So expensive.  MUST work harder.
  2. To attend as many business seminars and islamic lectures as much as possible – I believe in this life, we need to be balance. As much as we want to have a successful career, a good health, success in our fitness, our finance, our love life, don’t forget our spiritual well being as well. All these needs investment :effort, time and money. I want to be more discipline in going to SDFG seminars and my Qiraat classes. Need to add up more activities in my planner for future events.
  3. To join marathon/triathlon – Omg! Im freaking out as I’m writing this. My fitness level has gone down the drain since I gave birth to my first child. All my life, I have always wanted to try for a marathon or better still to join a triathlon. InshaAllah this year, I’ll try to make it happen once I give birth this coming April.
  4. To manage my time more wisely – Its hard to juggle between being a mom, a businesswoman and bibik at the same time. You have to know how to manage your time really well. I hate seeing my house being unorganised and I too hate when I did not achieve my target for my daily task as well. So yeah, I’m joining the #4am club this year.
  5. To save money – This year, we are not planning for any vacation. Husband and I, we want to focus our 2017 to have more savings. Plus I’ll be giving birth soon. Soo duduk diam-diam lah ye. 
  6. To blog more – I have no idea why I stopped blogging last time, but this year I will try to be more consistent and persistent in sharing my post.

Fuuhhh, that’s a lot already.

InshaAllah we try to make it happen. One day at a time.

2017, be kind to the world <3

img_5805

Love,

Shaza