Dulu, asalkan sakit sahaja, Shaza mesti akan ambil panadol. Tapi sejak dah kenal Shaklee, Shaza dah tak lagi ambil panadol.  Panadol mempunyai side effect kepada tubuh kita. Kenapa pilih panadol sedangkan kita mempunyai alternatif lain,kan? Shaza dah lama tinggalkan panadol dan dah tak ingat bila last sekali ambil panadol.

Nutriferon ni memang favourite Shaza sekeluarga. Terutama anak-anak. Mereka makan Nutriferon ni macam makan gula-gula sedapnya. Tapi tak manis macam gula pun. Sebabkan rasanya labu dan mereka suka makan labu, memang tak cukup satu sachet seorang. Bila mereka demam atau selsema, Shaza akan berikan Nutriferon dahulu. Alhamdulillah cepat recover.

Korang tahu tak Shaklee mempunyai produk yang membantu kita tingkatkan sistem imun kita secara semulajadi iaitu NUTRIFERON.

APA ITU INTERFERON?

Interferon ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954 selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan. Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia.

Beliau telah berjaya menghasilkan Nutriferon yang merupakan gabungan 4 tumbuhan yang sangat hebat : iaitu biji labu, bunga Safllower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago. Bahan-bahan ini mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit

Manfaat Utama

  • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag
  • Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada rawatan kemoterapi
  • Melindungi dari Influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikorb, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • Mengurangkan Stress dan Kelesuan – Megurangkan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan Penuaan – Formula unik Nutriferon merangsang pengelurana makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi sihat.
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatits B&C – Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatits B&C
  • Membantu meredakan simptom Menopaus – Hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik
  • Mempertingkatkan PMS- Terbukti secara klinikal mengurangkan sistem yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang ,sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing

4 Ekstrak Tumbuhan

  • Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata) yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
  • Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
  • Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

*****

Anyone yang nak jana income dengan shaklee or nak cari supplement shaklee untuk kesihatan boleh je terus hubungi saya ok.
Till then,
Thank You for reading ye korang!
Love,
❤ Shaza
Founder of ADT
012-2919792 | Fb:Shaza Sulaiman

 

Open chat
1
Nak harga ahli ?
Hello 👋
Berminat nak dapatkan harga ahli?
Powered by