www.shazas.com

motherhood | self-growth | wellness

Quick contact info

Lorem ipsum dolor sit amet, the administration of justice, I may hear, finally, be expanded on, say, a certain pro cu neglegentur. Mazim.Unusual or something.

2130 Fulton Street, San Francisco
support@test.com
+(15) 94117-1080

Selalu Makan Pain Killer? Cuba Pain Relief Shaklee

Selalu Makan Pain Killer? Cuba Pain Relief Shaklee

Selalu ambil pain killer?
Sakit sendi, sakit-sakit urat?
Sakit badan pinggang ?
Senggugut?
Migraine?

Saya dulu antara yang kerap mengambil ubat tahan sakit. Lebih-lebih lagi bila datang senggugut. Sakit senggugut tu mereka yang merasa je yang faham. Selagi boleh tahan, kita tahan. Tapi selalunya pasti akan tewas sebab ianya boleh memakan berhari.

Pernah juga senggugut sampai pengsan ditengah-tengah pusat membeli belah. Panadol menstrual memang sentiasa ada stock, “just incase” period datang dan kena senggugut teruk. Bila panadol dah tak jalan, mula lah ambil ubat tahan sakit seperti Ponstan.

Berhati-hati Menggunakan Ponstan

Ponstan adalah ubat penahan sakit yang agak terkenal di kalangan pesakit-pesakit yang sering mengalami sakit kepala. Malah ada yang menggunakan ubat ini secara berpanjangan sehinggakan ubat ini tidak lagi membantu mengurangkan kesakitan yang mereka alami.

Ponstan diberikan oleh doktor untuk mengurangkan kesakitan dan bengkakan akibat radang (inflammation) yang disebabkan oleh :

1. Sakit otot dan sendi eg terseliuh, sakit pinggang, rheumatism

2. Untuk mengurangkan sakit akibat patah tulang atau tulang beralih (dislocation)

3. Sakit gigi

4. Sakit kepala

5. Senggugut

Ponstan dapat digunakan dengan selamat kerana ia tidak menyebabkan ketagihan, tetapi ia harus diambil secara berhati-hati kerana boleh menyebabkan alahan (allergy), terutama pada pesakit yang pernah mengalami alahan pada aspirin atau ubat penahan sakit (NSAID) yang lain.

Tanda-tanda alahan yang biasa dialami ialah

  • Kesukaran bernafas dan menyebabkan asthma,
  • Bengkakan pada muka bibir dan lidah sehingga menyebabkan kesukaran untuk menelan,
  • Mengalami ruam dan kegatalan pada kulit yang teruk dan boleh menyebabkan pengsan.

Ponstan tidak harus diambil secara berterus. Ia boleh diambil untuk beberapa hari sehingga beberapa minggu, asalkan mengikut arahan yang ditetapkan oleh doktor. Sebagai contoh bagi masalah senggugut (period pain), Ponstan hanya diambil apabila pesakit mula merasakan senggugut dan berterus sehingga beberapa hari sehingga hilang sakitnya.

Pain Relief Shaklee – Semulajadi dan Selamat

Jom tukar kepada Pain Relief Caplet Shaklee. Pain Killer organik daripada bahan semulajadi ūüćÉ

Keistimewaan Pain Relief Caplet Shaklee

4 ciri keistimewaan produk Pain Relief Caplet Shaklee yang perlu tahu

1. Setiap hidangan mengandungi 1,082 mg ekstrak Boswellia dan 150mg ekstrak Safflower. Ia dicipta supaya selamat diambil dan lembut pada perut. Orang gastrik pun boleh ambil. Malah ianya tidak mengandungi aspirin.

2. Produk ini telah terbukti dalam kajian saintifik yang ianya mampu menghalang kesakitan secara semulajadi.

3. Formula produk telah dipatentkan oleh Shaklee (U.S Patent No. 7,195,790)

4. Produk ini terbukti berkesan dalam mengurangkan ketidakselesaan dan kesakitan sendi dan otot. Malah kesannya sangat cepat mengikut testimoni pengguna.

Terbukti Oleh Sains

Sebuah kajian dijalankan ke atas 15 pesakit osteoartritis lutut untuk mengambil ekstrak Boswellia selama 8 minggu berturut-turut telah menunjukkan penambahbaikan dalam keadaan osteoartritis mereka. Apa yang mereka dapat lepas konsisten dengan ekstrak Boswellia selama 8 minggu ialah

  1. Kesakitan lutut berkurang
  2. Lebih mudah nak melenturkan lutut
  3. Jarak berjalan kaki lebih jauh dari sebelum ambil ekstrak Boswellia

Manakalah safflower pula adalah salah satu tanaman tertua di dunia yang telah bertahan selama lebih dari 4,000 tahun. Kebaikan ekstrak bunga daripada Safflower ini adalah sebagai anti-bakteria, anti-virus dan anti-radang. Dalam perubatan tradisional Cina, ekstrak ini juga digunakan untuk tingkatkan peredaran darah.

Selain itu ia juga terkenal untuk masalah

  1. Sakit senggugut
  2. Sakit perut selepas bersalin
  3. Sakit sendi
  4. Osteoporosis
  5. Migraine

Terdapat satu kajian yang menunjukkan safflower melindungi tulang rawan daripada kerosakan untuk anda yang ada masalah osteoartritis.

Dalam Pain Relief Caplet Shaklee ini, ada kedua-dua kandungan ekstrak boswellia dan safflower yang terbukti secara klinikal gabungan bahan-bahan ini meningkatkan keupayaan untuk alternatif tahan sakit 90% lebih baik berbanding hanya menggunakan salah satu ekstrak sahaja.

Inilah keistimewaan Pain Relief Caplet Shaklee yang anda tak akan jumpa produk seumpama ini di mana-mana kerana penghasilan produk telah dipatenkan khas untuk Shaklee sahaja.

Penyelesaian Semulajadi Jangka Masa Panjang

Produk ini dapat membantu melegakan kesakitan secara semulajadi. Namun begitu, ia bukan ubat yang akan memberikan hasil segera dan cepat. Sebaliknya, Pain Relief Caplet Shaklee merupakan solusi semulajadi untuk atasi masalah seperti ketidakselesaaan sendi dan sakit otot dalam jangka masa panjang

TESTIMONI PAIN RELIEF CAPLET SHAKLEE

MACAM MANA NAK BELI SET SHAKLEE?

Kalau anda atau ahli keluarga yang sering sakit kepala atau sering mengamalkan pain killer, boleh suggestkan Pain Relief Shaklee ini.

Moga dapat rezeki hadiah istimewa daripada tajaan http://www.anakkuwira.com.

Boleh hubungi Shaza, Pengedar Shaklee Kajang, Bangi dan Cyberjaya sekarang di nombor berikut, 012-291 9792

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi saya, Pengedar Shaklee Kajang Bangi Cyberjaya sekarang, terus klik link whatsaapp di bawah ya

Call/SMS/WhatsApp: 0122919792

Instagram : @shaza.adt / @keepfitwithshaza

Facebook : Shaza ADT Shaklee Malaysia

Leave a Reply